Tarihi Göbeklitepe, Film Festivaline Ev Sahipliği Yapacak!

27.03.2019 14:23
Tarihi Göbeklitepe, Film Festivaline Ev Sahipliği Yapacak!

2019’un “Göbeklitepe Yılı" olarak adlandırılmasının ardından, Eylül ayında Göbeklitepe’de “Uluslararası Göbeklitepe Film Festivali” düzenlenecek!

 

Şanlıurfa Valiliği ve Turizm A.Ş Genel Müdürlüğü'nün ortak çalışmaları sonucunda, ülkemizde yeni bir film festivali daha sinemaseverlerle buluşmak için gün saymaya başladı. 2018 yılı sonlarında, 2019 yılının “Göbeklitepe Yılı” ilan edilmesinin ardından, Şanlıurfa tarafından Göbeklitepe’de birçok turizm etkinliği içi çalışmalar başlamıştı. Bu etkinlikler kapsamında, Eylül ayında “Uluslararası Göbeklitepe Film Festivali” gerçekleşmesi için kollar sıvandı.

 

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin ‘ilk uluslararası film festivali’ olması özelliğini taşıyan festivalin başkanlığını, film yapımcısı Halit Ziya Alptekin üstlenecek. Dünya’nın en prestijli film festivallerinden birisi olması hedeflenen festivalde yerli-yabancı birçok filmin gösterimleri gerçekleşecek. Ayrıca sinema sektöründen birçok yönetmen, yapımcı ve oyuncu Şanlıurfa’ya gelecek. 

 

Ayrıca Beren Saat, Mehmet Günsür, Melisa Şenolsun ve Metin Akdülger’li kadrosuyla yola çıkan, Netflix’in ikinci Türk dizisi Atiye’nin de Göbeklitepe ile olan bağı, tarihi alana ilgi duyulmasında önemli bir etken haline geldi. Dizinin hikayesinin geçtiği Göbeklitepe’de de, çekimler gerçekleştirilmesi planlanıyor. Göbeklitepe’de daha önce 2016 yılında, “Göbeklitepe Belgesel Film Festivali” de düzenlenmişti.

Hakan Muhafız (The Protector)'dan sonra ikinci Türk yapımı Netflix dizisi olan Atiye'yle ilgili detayları içeren haberimize buradan ulaşabilirsiniz!