Jared Leto ve Matt Smith'in Rol Aldığı Morbius Filminden Yeni Kareler!

28.03.2019 13:44
Jared Leto ve Matt Smith'in Rol Aldığı Morbius Filminden Yeni Kareler!

Venom filminin gişedeki başarısının ardından Sony, Spider-Man'in düşmanlarından olan Morbius karakterine odağına alan yeni bir projeye başlamıştı. Geçtiğimiz haftalarda çekimleri başlayan Morbius filminin setinden yeni fotoğraflar paylaşıldı. 


Roy Thomas ve Gil Kane tarafından yaratılan ve ters giden bir deney sonrası vampire dönüştükten sonra Spider-Man başta olmak üzere birçok macerada kötü karakter olarak görünen Dr. Michael Morbius karakterine Suicide Squad'ın Joker'i Jared Leto hayat veriyor. Morbius'in akıl hocası için tercih edilen isim Jared Harris iken, filmin 'kötü' karakteri Loxias Crown'u ise Doctor Who'nun 11. doktoru Matt Smith canlandıracak. 

 

İlk kez 1971 yılında The Amazing Spider-Man çizgi romanı ile oraya çıkan Morbius karakterini anlatacak filmin senaryosunu, Netflix'in Lost in Space dizisinin senaristleri Matt Sazama ve Burk Sharpless kaleme alıyor. Filmin yönetmeni olarak daha önceden The Equalizer serisi ve Magnificent Seven filmlerine imza atan Antoine Fuqua düşünülürken, yönetmen koltuğu için sonradan Safe House ve Child 44 filmleriyle tanınan Daniel Espinosa uygun bulunmuş. 

 

31 Temmuz 2020'de vizyona girmesi beklenen Morbius filminin konusu ise şöyle: Tedavisi olmayan bir kan hastalığını elektroşok terapisi ve yarasalar kullanarak deneysel bir yolla tedavi etmeye çalışan Morbius, bu tedavi sonucunda vampire dönüşür. Hayatta kalmak için sürekli kana ihtiyaç duyan ve asla güneşe çıkmamak gibi zorluklarla baş etmesi gereken Morbius, aynı zamanda insanüstü güçlere de sahip olur.