Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta (29 Mart 2019)

29.03.2019 10:00

29 Mart 2019 haftasında 2'si Türk yapımı toplam 9 film vizyona giriyor.


Deli ve Dahi 

Gerçek bir hikayeden esinlenen filmde, hayalindeki projeyi gerçekleştirmek için yılmadan çalışan Profesör James Murray’in hikayesi ele alınıyor.Profesörün hayali 10.000 kelimelik Oxford İngilizce Sözlüğü’nün ilk baskını yayımlamaktır. Yoğun çalışamalarına devam ederken profesöre ummadığı bir yerden, tehlikeli hastaların da tutulduğu bir akıl hastanesinden destek gelir. Akıl hastanesinde yatmakta olan Dr. William Chester Minor, profesöre 10.000 kelimelik bir çalışma ulaştırır. Bu vesile ile yolları keşisen ikilinin hikayesini konu alan filmin yönetmenliğini Apokalipto ve Brave New World yapımlarından tanıdığımız İran asıllı yönetmen Farhad Safina üstleniyor.

 

Kursk

Aksiyon ve tarih filmi Kursk'te, 2000 yılında gerçekleşen ve 120 Rus askerinin ölümüyle sonuçlanan K-141 Kursk denizaltı felaketi ve sonrasında yaşanan olaylar anlatılıyor.

Sovyetler Birliği’nin çöküşünden sonra, batmaz diye düşünülen K-141 Kursk denizaltısının mürettebatını oluşturan donanmanın en iyi askerlidir. Bu askerlerin arasında Kaptan Mikhail Kalekov’da vardır. Kalekov’un evde yolunu gözleyen bir çocuğu ve hamile bir eşi bulunmaktadır. Kendisini işine adamış olan Kaptan, mürettabatıyla birlikte denizaltına biner ve Barents Denizi’ne dalarlar. Bir süre sonra gerçekleşen patlamalar sebebi ile, mürettabatın bir kısmı hayatını kaybeder ancak Kaptan ve bir grup asker sığınma kabininde güvendedir. Üstelik yetecek miktarda erzak ve havaları da bulunmaktadır. Denizaltının yeri tespit edildiğinde İngiltere, Fransa ve Norveç yardım teklif eder ancak Rusya siyasi sebeplerden dolayı bu teklifi kabul etmez. Fakat kaybedilecek zaman yoktur…

 

Loro

İtalya’da eskort ticareti yapan ve gözü yükseklerde olan iş adamı Sergio Morra, yükselebilmek için Roma’ya gider. Amacı eski başbakan Berlusconi ile tanışıp, işlerini büyütmektir. Hedefine ulaşma yolunda Kira’nın yönlendirmeleriyle Berlusconi'nin evinin karşısında, bir parti düzenlemeye karar verir.

Loro, İtalya’nın en zengin kişilerinden biri olan Berlusconi’nin hayatına odaklanırken  çok konuşulan skandalların perde arkasına da bakıyor.

 

Katil Avcısı

Rusya Devlet Başkanı Zakarin , bir deniz üssü ziyareti esnasında kendi devletinin Savunma Bakanı Dmitri Durov tarafından esir alınır. Başkanı koruma görevi ise, denizin metrelerce altında, görevde olan Joe Glass ve ekibine verilir. Amerikan denizaltısı ile, Rusya sularına girip, Rusya Devlet Başkanını kurtarmakla görevli olan Joe Glass, eğer bu görevi başarıyla tamamlayamazsa 3. Dünya Savaşı çıkacaktır.

 

Bana Bir Aşk Şarkısı Söyle

Emre motorlu kurye olarak çalışmaktadır ancak hayali şarkı söylemektir. Zaman zaman çocuk esirgeme kurumunda mini konserler vermektedir. Bu konserler esnasında Emre’nin yeteneği, televizyon yapımcısı Ayla’nın dikkatini çeker. Ayla, Emre’ye bir fırsat verir ve Ayla’nın da desteğiyle Emre hayal ettiği üne kavuşur. İstanbul’a iş nedeniyle gelen Delara ve Emre'nin tanışması, aralarında bir aşkın başlamasına sebep olur ancak Emre'ye gönlünü kaptırmış olan Ayla, bu ilişkiyi başlamadan bitirmek niyetindedir.

 

Jumbo

Animasyon filmi, Jumbo isimli bir filin ve yaşadığı zorluklar karşısında ona yardımcı olmaya çalışan arkadaşlarının hikâyesini anlatıyor.

Bert’in amcası iş adamı Bay Hollis, değerli yeğenine rakip olduğunu düşündükleri için Jumbo’ya bir tuzak kurarlar. Bay Hollis,  Orman doktorundan Jumbo için lanetli bir reçete yazmasını ister. Büyük Kötü Kurt Magnus’un sebep olduğu lanetle Jumbo hafızasını kaybetmeye başlar. En basit şeyleri bir hatırlayamaz. Jumbo bu durumdan dolayı çok üzgün olduğu için yarışmadan çekilmek ister. Ancak, Jumbo’nun arkadaşları bu konuda ona yardımcı olmak ister ve Büyük T adlı bir dinozordan yardım isterler.

 

Aşktan Kaçılmaz

Uzun süredir birlikte olan Annie ve Duncan’ın ilişkileri Duncan’ın , uzun süredir yeni albüm çıkarmamış eski bir rock yıldızı olan Tucker Crowe ile ilgili saplantısı, ikilinin ilişkinlerinde sorunlara neden olmaktadır. Tucker’ın, yeni bir albüm çıkarması ile ve Annie-Duncan çiftinin arası, Annie'nin Tucker'ın albümü hakkında yaptığı bir olumsuz eleştiri sebebiyle bozulur. İnternet üzerinden yeni bir ilişki arayan Annie, bir adamla tanışır ve bu kişi Tucker Crowe'dan başkası değildir!   


Şeytan Oyunu

Kadir Genç'in yönettiği korku filmi Şeytan Oyunu'nda Burak Ergün, Neslişah Ertürk, Demet Karadayı gibi isimler yer alıyor.

 

Sevimli Ejderha Kokonat: Ormanda Şenlik

Sevimli Ejderha Kokonat yepyeni maceralarıyla geri dönüyor. En iyi arkadaşları Oscar ve Matilda ile gezintiye çıkan Sevimli Ejderha Kokonat, hiç bilmediği bir tür olan “Su Ejderhaları” ile tanışıyor.

 

İyi Seyirler Dileriz.