Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta (5 Nisan 2019)

05.04.2019 08:37

5 Nisan 2019 haftasında 3'ü Türk yapımı toplam 7 film vizyona giriyor.


Hayvan Mezarlığı

Stephen King’in aynı isimli romanından, ikinci defa sinema perdesine uyarlanan korku filmi Dr. Louis Creed ve ailesinin yaşadığı trajediler sonra yaşanan korku zincirini konu alıyor. Yaşadıkları trajedinin üzerine, şehir yaşamından uzaklaşarak kırsala taşınan ailenin, kedilerine bir kamyon çarpar. Kedilerinin evin yakınındaki hayvan mezarlığına gömmeleri ise korkunç olayların başlangıcı olur.

 

Shazam! 6 Güç

Birçok koruyucu ailenin yanına verilmiş ve kaçmış kimsesiz bir çocuk olan 14 yaşındaki Billy Batson kendisini yanına alan son ailede, başka kimsesiz çocuklarla birlikte yaşama şansı bulur. En yakın arkadaşı ise engelli bir genç olan Freddy olur. Billy, bir gün metroda yolculuk ederken karşısına çıkan antik çağlardan kalma büyücü, ona adını söylediği anda Billy'ye yetişkin bir süper kahramana dönüşme gücü verir. Shazam! olarak güçlerini keşfetmeye çalışan Billy, bir yandan da kötü kalpli Dr. Thaddeus Sivana'yı durdurmakla uğraşacaktır.

Shazam! 6 Güç’de kaslı vücudunun içinde Solomon, Herkül, Atlas, Zeus, Aşil ve Mercury’un güçlerini taşıyan bir çocuğun eğlenceli maceralarıni izleyeceğiz.

 

Hababam Sınıfı Yeniden

Türkiye'nin gelmiş geçmiş en sevilen sınıfı olan Hababam Sınıfı'nda bu yıl herkes bambaşka bir heyecan içerisinde! Çünkü bütün öğrenciler ve hocaları etkileyecek bir değişim yaşanıyor; Çamlıca Lisesi karma eğitime geçiyor! Sınıfa dahil olacak kız öğrencilerle, Hababam’ın renkli karakterlerinin maceraları çok eğlenceli olacak. Hababam’ın kız ve erkek öğrencilerini önce rakip, sonra müttefik olarak beyaz perdede izleyeceğiz.

 

Dumbo

Tim Burton'ın bakış açısıyla uçan fil Dumbo’nun mücadele içindeki bir sirke katılıp buradaki arkadaşlarıyla beraber sirkin karanlık sırlarını keşfetmesini konu alan film, sirkin kurtarılma mücadelesini gözler önüne seriyor. Sirkin sahibi Max Medici, eski yıldız Holt Farrier ve çocukları Milly ve Joe'yu, çok büyük kulakları yüzünden sirkte alay konusu olan yavru bir filin bakımı için işe alır. Ancak, Dumbo'nun uçabildiğini fark etmeleriyle, sirk için muhteşem bir dönüşüm yaşanacaktır.

 

İhtiyar Adam ve Silah

Film, ömrü boyunca birçok kez hapisten kaçmış ve 70 yaşında gerçekleştirdiği son kaçıştan sonra jübilesi olarak son bir soygun serisine girişen Forrest Tucker'ın öyküsüne odaklanıyor. Old Man and The Gun Amerika’nın en ünlü banka soyguncularından olan Tucker’ın gerçek hayat hikayesinden uyarlanıyor. Ekibiyle birlikte giriştiği soygunlarda, kamuoyunun da sempatisini kazanan Tucker’ın çetesini hırslı bir dedektif çökertmeyi kafasına koyar. Yaşlı adam bu son macerayı yaşarken bir de gönlünü kaptırır.

 

Benden Hikâyesi

Benden Hikayesi ünlü yazar Sait Faik Abasıyanık'ın hayatını konu alıyor. Sait Faik'in yazarlık serüveni, yazarın kendi ağzından anlatılırken; belgesel filmde aynı zamanda unutulmaz Sait Faik öykülerine de yer veriliyor. Film ismini, Sait Faik'in bizim için endişelendiği o meşhur Son Kuşlar hikâyesindeki son pasajdan alıyor.

 

Suç Unsuru

Suç Unsuru, iki ev arkadaşının bir ev baskını sonucunda ve bir soruşturmanın ortalarına düşmelerini anlatıyor. Yeni taşındıkları evdeki ilk sabahlarına polis baskınıyla uyanan Celal ve Buğra, yapılan bir ihbar sonucunda şüpheli sıfatı ile Komiser Baran tarafından sorgulanmaya başlarlar. Celal oldukça çenesi düşükse, Buğra az konuşan ve ağırkanlı tavırları nedeniyle şüphe uyandırıcıdır. Ancak sorgu ilerledikçe komiserin kendisi de iki arkadaş kadar şaşkınlık yaşamaya başlar.

 

İyi seyirler dileriz.