Joe Berlinger, Martin Luther King Suikastı Hakkında Yeni Bir Proje Planlıyor

05.04.2019 14:23
Joe Berlinger, Martin Luther King Suikastı Hakkında Yeni Bir Proje Planlıyor

Seri katil Ted Bundy hakkında hem belgesel hem de anlatı filmi üzerinde çalışmaya başlayan yapımcı Joe Berlinger, başka bir tarihi şahsiyet hakkında da benzer projeler yapmaya karar verdi. 

 

1968 yılında bir suikaste kurban giden sivil haklar lideri Martin Luther King’in suikastini konu edinecek bir belgesel ve kurmaca film çekeceğini resmi olarak açıkladı. Adının "Slay The Dreamer" olacağı duyrulan kurmaca film; Martin Luther King'in hem fikir danıştığı hem de en yakın arkadaşı olan Rahip James Lawson'ı odağına alarak, suikasti onun gözünden anlatacak. 

 

Rahip James Lawson suikast sonrasında hayatını, tetiği aslında kimin çektiği araştırarak geçirmişti. James Earl Ray’in mahkum edilmesine sebep olan tutanağı imzalamayı reddeden tek görgü tanığı olan Grace Walden'in izini sürmüştü Ancak Grace Walden, suikastçiyi görüdğünü reddetmiş ve yıllarca sahte bir isimle bir akıl hastanesinde tutulmutu. Konuyla ilgili resmi dosyalar bugün bile mühürlü tutulmakta. 51 yıl önce gerçekleşmiş ve hala sırrının tam olarak çözülemediği bu olay örgüsü üzerine binlerce fikir, senaryo üretilse de hiç biri tam olarak kanıtlanamadı ve aslında asla nihai sonuca varılamadı.

 

Lawson'ın Walden'a inanarak Ray'in suikastten sorumlu olmadığını ispatlamaya çalışması üzerinden ilerleyecek filmin senaryosunu ise, Martin Luther King'i konu edinen Code Name Zero kitabının yazarı Mark Lane ile birlikte Donald Freed kaleme alacak gibi görünüyor. 

 

Joe Berlinger'in Martin Luther King projesinin hayata geçeceği zaman henüz belli olmasa da, yönetmenin seri katil Ted Bundy'yi konu alan son filmi Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile, 3 Mayıs tarihinde Netflix'te yayınlanacak.