84 Yaşındaki Aktör Seymour Cassel Hayatını Kaybetti

09.04.2019 19:56
84 Yaşındaki Aktör Seymour Cassel Hayatını Kaybetti

“Yüzler” filmindeki performansı ile Akademi Ödülü adaylığı kazanan ve “Rushmore” da dâhil olmak üzere Wes Anderson filmlerinde oynayan üretken aktör Seymour Cassel, Pazar günü Los Angeles’ta Alzheimer’a yenik düştü.  Cassel, 84 yaşındaydı.


Cassel, 22 Ocak 1935'te Detroit'te doğdu. Oyunculuk kariyerindeki çıkışını 1958'de Cassavetes'in ilk filmi Gölgeler'de saygın bir rolde oynayayarak, ayrıca ortak yapımcılık yaparak yakaladı. “Geç Kalan Hüzün” ve “The Webster Boy”da Cassavetes ile birlikte oynadı ve Cassavetes'in yönettiği “Lloyd Bridges Show”da yer aldı. 1968'de Cassel, Cassavetes'in draması “Yüzler” filminde üstlendiği Chet rolüyle Akademi Ödülü'ne aday gösterildi. Ayrıca aynı performans ile Ulusal Film Eleştirmenleri Birliği ödülü de kazandı. Cassel'in Cassavetes ile yaptığı diğer çalışmaları ise şunlar oldu: “Minnie ve Moskowitz”,“Çinli Bir Bahisçinin Ölümü” ve “Aşk Irmakları”.


Seymour Cassel, kariyeri boyunca John Cassavetes ve Wes Anderson gibi ünlü yönetmenlerin bağımsız filmlerindeki unutulmaz rolleriyle tanınmıştı. Rushmore'da Bert Fischer karakterine hayat veren aktör, “Tenenbaum Ailesi” ve “Suda Yaşam” filmlerinde de yer almıştı.

 

Cassel ayrıca Screen Actors Guild'de aktif olarak görev yaptı ve birkaç dönem boyunca ulusal kurulun üyesiydi. 2007 ve 2009 yıllarında ise SAG başkanlığında başarısız olup görevinden ayrıldı.