Apple TV+’ın Ardından Disney+ da Yolda!

13.04.2019 11:49
Apple TV+’ın Ardından Disney+ da Yolda!

Netflix’in rakipleri artıyor! Apple TV+ güçlü bir lansmanla tanıtıldıktan sonra, sinema dünyasının devlerinden Disney de modaya ayak uydurarark Disney+ dijital platformunu hayata geçiriyor.

 

Sahip olduğu içeriklerle, hem Netflix hem de Apple TV+ için güçlü bir rakip olacağı düşünülen Disney+ piyasaya etkili bir giriş yapacak gibi görünüyor. Marvel, National Geographic, Pixar gibi içerikleri satın almış olan Disney’in rakiplerini nasıl etkileyeceği merak konusu oldu. Diğer dijital platformlardan bir artısı daha olan Disney+, spor yayın ağı ESPN’nin de sahibi oluşuyla, bir adım daha öne geçiyor.

 

İçerikleriyle, sinemaseverlerin iştahını kabartan Disney+ ilk etapta Pixar’ın 18 animasyon filmini, 13 klasik animasyonu yayınlayacak. Bunlara ek olarak bütün Star Wars filmlerinin de yer alacağı dijital platformda Disney Channel’ın orijinal içerikleri ve yeni içerikler de yer alacak.

 

Şimdiden heyecan yaratan Disney+’ın, ABD’de 12 Kasım 2019’dan itibaren kullanılabilmesi planlanıyor, ancak Asya ve Batı Avrupa’da kullanılabilmesi 2020’yi bulacak gibi görünüyor. Globalleşme sürecinin ise, 2021’ye kadar tamamlanması planlananlar arasında…

 

Yapılan tanıtımdan gelen haberlere göre, Disney+’ın 12 Kasım’da Amerika’da yayına başlamasıyla ilk gösterilecek dizi The Mandalorian olacak. Ayrıca The Simpsons ilk 30 sezonunun yanında, çalışmalarına başlanan yeni bölümleriyle de ekranlarla buluşacak! Ek olarak sevilen animasyon Monster Inc. de Disney+ için dizileşecek! Saymakla bitmeyen içeriklere Marvel da yeni dizilerle katkıda bulunacak.

 

Türkiye’de yayına girme tarihi henüz netleşmeyen yeni dijital platform Disney+ bakalım Netflix’i tahtından indirebilecek mi? Yayına geçmesine aylar kala Apple TV+ yeni içeriklerle, bu atağı karşılayacak mı? İlerleyen günlerde göreceğiz.

 

Tanıtımda paylaşılan Disney+’ın arayüz fotoğrafını ise aşağıda bulabilirsiniz.