Downtown Abbey Dizisinin Sinema Uyarlamasına Ait Yeni Bir Afiş ve İkinci Fragman Yayınlandı

23.05.2019 22:22

2010-2015 yılları arasında yayınlanan, severek izlenilen ve tüm bunların sonucunda doğal olarak 3 Altın Küre ve 15 Emmy ödülü kazanan Downtown Abbey dizisinin sinema uyarlamasına ait yeni bir afiş ve ikinci fragman yayınlandı. 

 

Dört gözle beklenen filme ait yayınlanan afişlerde dizinin de başkahramanları olan ünlü Crawley ailesi üyelerinin ve hizmetkârlarının yine ne kadar asil ve şık olduklarını anlayabiliriz.

 

Filmde de tıpkı dizide olduğu gibi 20li yıllarda halk hayati ve ciddi sorunlarla boğuşurken,  İngiliz soylularının yaşadıkları hayat konu ediliyor.  (Söylenenlere göre o dönemde Dünyayı esir almış savaş döneminin yanı sıra sınıf çatışmaları yaşanırken Crawleylerin evdeki çalışanları ile ilişkileri Kraliçe Elizabeth’in bile gündemine oturmayı başarmış.) Filmde, diziden de tanıdığımız Michelle Dockery, Elizabeth McGovern, Maggie Smith ve Hugh Bonneville dâhil olmak üzere orijinal oyuncu kadrosu geri dönüyor. Ayrıca kadroya Imelda Staunton, Geraldine James, Simon Jones, David Haig, Tuppence Middleton, Kate Phillips ve Stephen Campbell Moore ise gibi yeni isimler de ekleniyor. Dönem dizisinin yaratıcısı Julian Fellowes, yeni filmin de senaristliğini ve yapımcılığını üstlendi. Ayrıca dizinin yalnızca pilot bölümünü yönetmiş olan Brian Percival, filmin yürütücü yapımcılığı üstleniyor. Yönetmen koltuğunda ise “30 Rock” dizisinin yönetmeni olarak tanınmış olan Michael Engler oturuyor. 

 

Downton Abbey, ülkemizde 20 Eylül 2019’da izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor.