Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta (14 Haziran 2019)

14.06.2019 10:09

14 Haziran 2019 haftasında 5’i Türk yapımı toplam 12 film vizyona giriyor.


Rocketman

Sir Elton John’un kariyerindeki ilk yıllarına odaklanıyor. Elton John’un hayatının en önemli yıllarına ait bilinmeyenleri ve Kraliyet Müzik Akademisi'nden süper yıldızlığa yükselişini anlatan film, sinemaseverler tarafından merakla bekleniyor.    

           

Siyah Giyen Adamlar: Global Tehdit

Chris Hemsworth ve Tessa Thompson, Ajan H ve Ajan M rollerini üstlendiği yapımda iki ajan, dünya çapındaki bir cinayet gizemini çözmek için yeni bir ekiip kurarlar. Man in Black: İnternational’da Liam Neeson, M.I.B.'in İngiltere şubesinin başkanlığını yürütürken, Emma Thompson da ABD şubesinin başı olarakizleyici karşısına çıkıyor.

 

Cinnet

Huzurlu bir ailede yaşayan Nida, bir gece cinnet geçirip eşini öldürür. Küçük bir de kızı olan Nida, sabah uyandığında kocasının cesediyle karşılaşır. Ancak geçirdiği cinneti ve önceki geceyi hatırlamamaktadır. Bu sebeple kaçan Nida, sürekli bu sorunun cevabını arar. Zihninin derinliklerine yöneldiğinde ise, onu kötü bir sürpriz beklemektedir. Nida’ya musallat olan korkunç cin mi bütün bunlara sebep olmuştur.

 

Kuyu

Sarah, geçmişindeki travmalar kurtulmak amacı ile, oğlu Chris ile birlikte İrlanda kırsalında, sakin bir bölgeye yerleşir. Ancak, Sarah’nın bir çözüm olarak gördüğü bu taşınma daha büyük sorunlara yol açacaktır. Oğlunun ormanda kaybolmasının ardından, çok da güven telkin etmeyen komşularıyla karşılaşması, Sarah’ı daha da büyük bir paranoyaya sürükleyecektir.

 

Kahraman Tavuk Uzayda

Condorito aniden Uzaylı Molosco ile karşılaşır ve uzaylı ona bir teklif sunar. Teklifi ciddiye almayan Condorito, sınırsız güç tılsımını kullanmayı kabul eder. Ancak bu tılsım karşılığında kız arkadaşının annesi olan ve çok da iyi anlaşamadığı Tremebunda’yı kaçırması gerekmektedir. Ancak uzaklıların başka bir planı daha vardır; dünya’yı ele geçirmek! Molosco bunu farkettiğinde her şey için çok mu geç olacaktır yoksa Dünya’yı kurtarıp, sevgilisinin kalbini yeniden kazanabilecek midir?

 

Ferhat ile Şirin: Ölümsüz Aşk

Murat Kuşçu'nun yönettiği Ferhat ile Şirin: Ölümsüz Aşk'ın başrollerini Tolga Yüce ve Çağla Şimşek paylaşıyor.

 

Solaris

Kendisi yaşayan dev bir dimağ olan sularla kaplı Solaris gezegeni, Dünya'dan gelen insanların bilincinde ve bilinçaltında oyunlar oynayarak hafızalarında kalmış olayları maddeleştirmektedir. Bu tuhaf gezegeni araştırmak için kurulmuş üsse, açıklanamaz bir şekilde ölen meslektaşının yerini almak üzere gönderilen filmin kahramanı, gezegenin esrarınına cezbolurken, kendi geçmişinin hayaletleriyle de yüzleşmek zorunda kalacaktır.

 

Stalker

Bir nevi kıyamet sonrası gelecekte, isimsiz bir ülkedeyiz. Düşen dev bir meteor açıklanması güç olaylara sebep olmuştur. Yarattığı etki Zone adı verilen bir alanda etkili olmaktadır. Bu alanın ortasında yer alan bir odada insanlığın en derin tutkularını gerçek yapacağı söylenen bir güç vardır.

Dikenli teller ve askerlerle korunan Zone'a sadece zihinsel güçleri ve yeterli cesaretleri olan Stalker'lar girebilmekte ve eşlik ettikleri insanları odadaki güçle yüzleşmeye götürmektedirler. Kahramanımız da böyle bir Stalker'dır. Karısının itirazlarına rağmen bir bilimadamı bir de yazarı yanına alarak hayatının yolculuğuna çıkar.

 

Ayna

Birçoklarına göre Tarkovsky’nin en derinlikli eseri olan Ayna, yönetmenin kendi yaşamından yola çıkarak aşk, anılar, bağlılık ve belki de hayatın kendisi üzerine şiirsel bir film. Tarkovsky’ninki olup olmadığı belirsiz, orman içinde bir kulübede, II. Dünya Savaşı’nın öncesinde, yönetmenin eski karısı, annesi, babası, kendi ve ebeveynlerinin kuşakları arasında gidip gelerek anlatılan bir rüya, Ayna’nın yansıttıkları.Efsanevi yönetmenin anne ve babasının gerçekten iştirak ettiği film, ailenin evlerinin eskiden bulunduğu aynı yere hakikaten inşa edilen bir kulübede çekildi. Baba Tarkovsky şiirlerini kendi sesiyle okudu. Anne ise kameranın karşısına geçti.Eleştirmenler Tarkovsky’nin aslında bu filmi Solaris’ten önce çekmek istediğini ancak Sovyet sansürcülerden ürktüğü için politik olarak daha az ristli olan filmi öne aldığını söylerler.

 

Hayalimdeki Köy

Yıllar önce terk ettiği köyüne dönen bir adamın hikayesini konu alıyor.

 

Bekçi

Bir kasaba mezarlığında bekçi olan Salih, akşamüstü işe gidip, sabahın ilk ışıkları ile evine geri dönmektedir. Yaşı ilerlemiş olmasına rağmen; her gün oldukça uzun bir yolu aynı saatlerde yürümektedir. Oldukça rutin bir hayat yaşayan ve içine kapanık Salih’in hayatı bir gece bekçi kulübesine gelen adamlar ve ardından rüyasına giren bir kız sebebiyle değişecektir.

 

İyi seyirler dileriz.