Matt Damon ve Ben Affleck The Last Duel Filminde Buluşuyor

23.07.2019 17:24
Matt Damon ve Ben Affleck The Last Duel Filminde Buluşuyor

Dünyaca ünlü yönetmen Ridley Scott'ın The Last Duel'ında senaristler belli olduğu gibi, dikkat çekici olacağı varsayılan başroller de belli oldu. Emekli Batman olarak tanıdığımız başarılı oyuncu Ben Affleck ve Oscarlı oyuncu Matt Damon’ı filmin başrolleri olarak izleyeceğiz. 

 

The Last Duel filmi Amerikalı yazar Eric Jager imzalı "The Last Duel: A True Story Of Trial By Combat In Medieval France" isimli kitaptan uyarlanıyor. Film ile kitap birebir aynı olacak mı bilinmez ancak kitabın konusu şu şekilde: Normandiya'da yaşayan Frenk ve İskandinav kökenli halk olarak anılan Normanlar'ın şövalyesi Jean de Carrouges ve Norman Beyi Jacques le Gris eskiden çok yakın arkadaşlardır ancak Carrouges savaşa gider ve döndüğünde hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığı gerçeğiyle yüzleşir. Le Gris, eski en yakın arkadaşı Carrouges'in karısına tecavüz etme suçlamasıyla yargılanmaktadır ancak kimse zavallı Margerite'e inanmaz. Bunun üzerine asker, karara itiraz etmek üzere Fransa kralına kadar gider. Hakim açısından da Le Gris yine avantajlı konumdadır. Çözümsüz görünen bu davayı bir sonuca ulaştırmak için mahkeme Orta Çağ kurallarına yakın bir karar verir: İki adam düello yapacak ve bu düellonun sonucunca biri ölecektir! Hayatta kalan kişi Tanrı'nın isteğini yerine getirmiş olacak ve eğer ki Le Gris hayatta kalırsa da aklanacaktır. Ayrıca eğer ki Carrouges kaybederse, zavallı karısı da bu yenilgiden nasibini alacak ve ceza olarak bir kazığa bağlanarak yakılacaktır.

 

Orijinal kitabın hakları Fox’a ait olsa da film henüz herhangi bir stüdyoya bağlı değil. Haliyle filmin ne zaman hayata geçirileceği belirsizliğini koruyor.