Benedict Cumberbatch ve Claire Foy Başrollü Film Yolda

25.07.2019 13:40
Benedict Cumberbatch ve Claire Foy Başrollü Film Yolda

Ünlü ressam Louis Wain’in hayat hikayesine odaklanan filmin başrol oyuncuları belli oldu.


Ressam Wain, 10 yaşına kadar ailesi tarafından okula gönerilmemiş; sürekli evden kaçıp Londra’da gezmesi ile tanınan biridir. Hayatının ilerleyen dönemlerinde West London School of Art'a kaydolan Wain’in yaşamı o günden itibaren sadece sanata odaklı olmuştur. Hayatı düzene giren Wain, eşi Emily ile severek, mutlu bir evlilik yapmıştır ancak mutlu evlilikleri Emily’nin meme kanserine yakalanıp, hayatını kaybetmesi ile son bulur. Hayvansever bir ressam olan Wain, dönemin önemli sanatçılarından olsa da; ekonomik olarak hiçbir zaman çok da rahat olmamıştır. Yaşamının ilerleyen döneminde şizofren teşhisi konulan Wain, bir akıl hastanesine yatırılmıştır.

 

Oldukça dramatik bir hayat hikayesine sahip olan ünlü ressamı filmde 2014 yılında “The Imitation Game" ile Oscar adaylığı kazanmış ayrıca Doctor Strange olarak da tanıdığımız Benedict Cumberbatch; eşi Emily’i ise 2016 yılında “Crown” yapımındaki rolü ve 2018’deki “First Man” yapımı ile Golden Globe kazanmış olan Claire Foy canlandıracak.

 

Çekimleri Ağustos ayında İngiletere’de başlayacak olan filmin yönetmenliğini ise “Kara Göl”, “Paralel Evren”, “Flowers” yapımları ile tanınan Will Sharpe üstlenecek. Louis Wain filminin vizyon tarihleri henüz açıklanmadı.