Spider-Man'i, Bir Daha Marvel Filmlerinde Görmeyeceğiz

22.08.2019 09:42
Spider-Man'i, Bir Daha Marvel Filmlerinde Görmeyeceğiz

Sony ve Disney, Spider-Man filminin paylaşımı ile ilgili anlaşmazlığa düştü ve bu anlaşmazlık sonucunda Marvel Studios artık Spider-Man filmi çekmeyeceğini açıkladı.

 

Bu anlaşmazlık durumu, Sony’nin tüm zamanların en çok kazanan Spider-Man yapımı haline gelen Spider-Man: Far From Home’un tekrar gösterime girmesinden hemen sonra ortaya çıktı. 1 milyar doları deviren filmle ilgili çıkan anlaşmazlığın nedeni ise yapımcı hakları. 

 

Bir Sony temsilcisi, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada sorunun aslında yapımcı hakları olduğunu düşündüklerini ve görüşmelerin de devam ettiğini söyledi. Ayrıca Kevin Feige’in diğer Spider-Man merkezli filmlere yardımcı olduğu ancak isminin geçmediği de bir kez daha hatırlatıldı. 

 

Tüm bu olayların ana tartışma noktası ise finansal sebepler. Disney, Spider-Man: Homecoming ve Spider-Man: Far From Home filmlerinden çok küçük bir maddi kazanç elde ediyor ancak bir yandan da karakteri kendi filmlerinde kullanma hakkını elinde tutuyordu. Kulaktan kulağa yayılan haberlere göre, Disney bu bahsettiğimiz durumun değişmesini istemiş ve solo Spider-Man filmlerinde kazancın yarı yarıya paylaşılması teklifini sunmuş ancak Sony bu öneriye karşılık bile vermemiş. Söylentilere göre Disney ve Marvel, bu filmlerde birbirlerine yardımcı olup ortaklığı daha da büyük hale getirecekti. Ancak Disney’in, Sony’nin vermek istediği paydan daha fazlasını istemesi olayları kopma noktasına getirmiş.  

 

Gelen diğer haberlere göre ise Spider-Man için iki yeni film geliştirme aşamasında bulunuyor ve her iki filmde de yönetmen Jon Watts ile Spider-Man'i canlandıran Tom Holland yer alacak. Spider-Man’in Marvel Sinematik Evreni’ndeki başarısı, Sony’ye de olumlu sonuçlar doğurmuş durumda. Japon firmanın elinden çıkan Venom ve Spider-Man: Into the Spider-Verse gibi yapımlar, yakaladıkları büyük başarılardan dolayı devam filmlerini çekmeye hazırlanıyor.