Matrix 4, Görüntü Yönetmenini Buldu

24.08.2019 18:14
Matrix 4, Görüntü Yönetmenini Buldu

Yapımına başlanacağı duyurulduktan sonra Matrix 4 filminin görüntü yönetmenliğini John Toll’un üstlenmesinin planlandığı açıklandı. Edward Zwick’in İhtiras Rüzgarları filmi ile 1994 yılında, Mel Gibson imzalı Cesur Yürek ile ise 1995 yılında arka arkaya En İyi Görüntü Yönetimi dalında Oscar ödülü kazanan John Toll, öğrenilene göre filmde yer almak için şimdilik sadece anlaşma aşamasında.

 

Warner Bros. Pictures ve Village Roadshow Pictures’ın ortaklığında hazırlanacak olan, devam niteliğindeki 4. filminde yönetmen koltuğuna oturacak isim ise orijinal üçlemenin yönetmenleri arasında olan Lana Wachowski olacak. Filmin senaryosunun emanet edildiği isim ise Lana Wachowski. Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss’in Neo ve Trinity rollerine geri döneceği filmin prodüksiyonuna kulis dedikodularına göre 2020 yılının ilk çeyreğinde başlanacak. Filmin detayları ya da orijinal üçlemede Laurence Fishburne tarafından canlandırılan Morbius karakterinin nasıl ele alınacağı gibi hayranlar tarafından önem taşıyan detaylar şu an için bir bilinmezlikten ibaret. İddialara göre Morbius karakteri bu filmde daha genç bir oyuncu tarafından canlandırılabilir.

 

Serinin daha önceki üç film,- “The Matrix”, “The Matrix Reloaded” ve “The Matrix Revolutions” – uluslararası gişede toplamda 1,6 milyar dolardan fazla kazanmıştı. Üçü de Lana ve kız kardeşi Lilly Wachowski tarafından yazılmış ve yönetilmiş olan filmlerde Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss, Laurence Fishburne ile birlikte başrolleri canlandırmıştı.