Oscar Yolunda Bir Türk Filmi: Bağlılık Aslı

26.08.2019 13:47

2020 yılında gerçekleşecek 92. Akademi Ödül Töreni’nde, “Yabancı Dilde Uluslararası Uzun Metraj Film” dalında Türkiye'nin adayı olarak yarışması için Semih Kaplanoğlu’nun yönetmen koltuğunda oturduğu “Bağlılık Aslı” isimli film seçildi.


T.C. Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile sinema alanındaki meslek örgütü temsilcilerinden oluşan 13 kişilik seçici kurul tarafından seçilen “Bağlılık Aslı” şu anda Oscar ödülü için aday adayı… Film; yönetmenin Bağlılık üçlemesinin ilk filmi olarak görülüyor. Kaplan Film ve Sinehane ortak yapımı olarak hayata geçirilen “Bağlılık Aslı”nın başrollerini Kübra Kip ve Ece Yüksel paylaşıyor.

 

20 Eylül’de vizyondaki yerini alacak olan “Bağlılık Aslı”; doğumdan sonra, işe başlamak için bebeğine bakacak birini arayan Aslı’nın yolunun Gülnihal ile kesişmesini konu alıyor. Aslı gibi bir bebek sahibi olan Gülnihal’in gelişi; Aslı’nın sırlarıyla yüzleşmesine neden olacaktır.

 

Filmin yönetmenliğini üstlenen Kaplanoğlu'nun daha önce, 60. Berlin Film Festivali'nden “Altın Ayı” ödülüyle dönen “BAL” filmi, Türkiye'nin "Yabancı Dilde Film Oscar Ödülü" aday adayı seçilmişti. Ülkemizin başarılı sinemacıları arasına adını yazdıran ünlü yönetmenin “Bağlılık Aslı” ile Oscar ödülüne koşup koşamayacağı ise 13 Ocak 2020 tarihinde Akademi üyelerinin oyları ile belirlenecek. Ödüller ise 9 Şubat 2020'de Hollywood'da bulunan Dolby Theatre'da gerçekleştirilecek törenle sahiplerini bulacak.

 

Bağlılık Aslı'nın dün yayınlanan fragmanınıysa yukarıdan izleyebilirsiniz.