James Dean, CGI Teknolojisi İle Beyaz Perdeye Dönüyor!

08.11.2019 10:34
James Dean, CGI Teknolojisi İle Beyaz Perdeye Dönüyor!

1955'te 24 yaşındayken araba kazasında hayatını kaybeden efsane oyuncu James Dean, CGI tekniği ile sinemaya geri dönecek. Finding Jack adındaki savaş dramı türünde filmde, James Dean'in özel efektler yardımı ile oluşturulan ''çok gerçekçi bir kopyası'' yer alacak. Fikrin arkasındaki isimler yönetmen/yapımcı ikili Anton Ernst ve Taki Golykh. 

 

İşlemde Dean'in geçmişteki film ve fotoğraf çekimlerinden yararlanılarak aktörün vücudu oluşturulacak, Dean'in canlandırması ise başka bir oyuncu tarafından seslendirilecek. Anton Ernst, film için detaylı bir başrol arayışında olduklarını ve bu arayışın sonunda James Dean'de karar kıldıklarını açıkladı. Dean'in ailesi de usta oyuncunun görüntüsünün kullanımasına bir anlaşma ile razı geldi. Ernst'e göre aile bu filme ''Dean'in hiçbir zaman tamamlama fırsatını bulamadığı dördüncü filmi gözüyle bakıyor''. 

 

Finding Jack filminin hikayesi, Vietnam savaşının sonlarında geçen bir romana dayanıyor. Vietnam savaşı sonrası geride bırakılan 10000 köpekten bir tanesi de Fletcher Carson'ın Labrador cinsi köpeğidir. Fletcher, savaş sırasında yeniden yaşama sevincini içinde bulmasına yardım eden dört ayaklı dostunu geride bırakmaya niyetli değildir, böylelikle Fletcher ve köpeği bir yaşam savaşının içine girerler.