David Fincher'ın Yeni Projesi, Chinatown'un Geçmişini Anlatacak

20.11.2019 16:57
David Fincher'ın Yeni Projesi, Chinatown'un Geçmişini Anlatacak

Başarılı yönetmen David Fincher, Jack Nicholson’ın başrolünü üstlenmiş olduğu 1974 yılı yapımı Chinatown filminin geçmişini konu edinen bir senaryoyla oluşturulmuş yeni bir dizi çekmeyi planladığını açıkladı.

 

Yıllar önce yayınlanmış olan ve Jack Nicholson, Faye Dunaway ikilisinin başrolleri paylaşmış olduğu Chinatown'ın geçmişini anlatan bu projeyi geliştirme görevini üstlenecek gibi gözüken David Fincher, The Social Network ve The Curious Case of Benjamin Button filmleriyle Akademi'ye aday gösterilmişti. Aslında Fincher'dan daha önce de Chinatown için bir devam filmi çekilmişti. Hatta Jack Nicholson tarafından yönetilen 1990 yapımı bu filmin adı The Two Jakes olarak biliniyor.

 

Orijinal Chinatown filmine gelecek olursak; Roman Polanski tarafından yönetilmiş olan filmde Jack Nicholson, Jake Gittes karakterine hayat vermişti. Filmin konusu ise şöyleydi: Kocasının kendisini aldattığından şüphelenen bir kadının hikayesini anlatan filmde; Ida Sessions isimli bir kadın, özel dedektif Jake Gittes'e başvurup, Los Angeles su teşkilatında çalışan mühendis kocası Hollis Mulwray'in kendisini aldattığından şüphelendiğini ve bu nedenle de kocasını takip etmesini ister. Gittes, Mulwray'in yanında bir kadınla yakalar, fotoğraflarını çeker ve dava kapanır. Ancak bir süre sonra Mulwray'in öldürülmesi işleri son derece gizemli bir hale getirir. Dava davasını incelemeye başlayan ve bu gizemli olayları çözmeye karar veren Gittes, zamanla kendisini kiralayan kadın başta olmak üzere bir çok akıl almaz olayla karşılaşır…

 

Siyah beyaz olarak tasarlanan film, Netflix'te gösterime sunulacak ancak henüz planlanan yayın tarihi açıklanmış değil.