
Netflix, potansiyelin yüksek olduğunu gördükten sonra Türk izleyicilerine odaklanan yapımlara bir yenisini daha katmaya karar verdi. Türkiye pazarına yönelik olan bu planlamaya Hakan: Muhafız ile başlayan ve yakın zamanda yayınlanacak iki dizi Atiye ve Aşk 101 ile devam eden kanal, geçtiğimiz sene yeni bir projesini daha açıkladı; Rise of Empires: Ottoman... Rise of Empires’a ilk görüntüler ise resmi olarak yayınlandı.
Yapım aslında ilk olarak Ottoman Rising ismiyle duyurulmuştu ancak daha sonra Rising of Empires: Ottoman adını alan belgesel dizisi, Osmanlı’nın yükseliş dönemine ve spesifik olarak Fatih Sultan Mehmet’in hayatına odaklanacak. Senaristliğini içlerinde Celal Şengör ve Emrah Safa Gürkan gibi isimlerden oluşan bir grubun üstlendiği yapımın yönetmen koltuğunda oturan isim ise Emre Şahin.
Oyuncu kadrosunda Türk sinemasının tanıdık simalarından Tuba Büyüküstün, Cem Yiğit Üzümoğlu, Selim Bayraktar, Birkan Sokullu, Osman Sonant, Tolga Tekin, Ushan Çakır ve Damla Sönmez gibi isimlerin yer alacağı dizi eğer sonradan yeni sezon çekilmeye karar verilmez ise 6 bölümden oluşacak.
Rising of Empires: Ottoman, 24 Ocak’ta Netflix’te yayınlanacak.











Yorumlar (0)