Netflix'in Türkiye için Planladığı Yeni Projeler Açıklandı

14.03.2020 00:36
Netflix'in Türkiye için Planladığı Yeni Projeler Açıklandı

Netflix Türkiye’nin geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilmiş olan önemli etkinliği sırasında ülkemiz için yapılması planlanan 5 yeni orijinal yapım tanıtıldı. Bu yeni yapımların yanı sıra Beren Saat başrollü Atiye dizisinin üçüncü sezonunun onaylandığı da açıklandı.

 

Bahsi geçen yeni yapımların bir film, bir yarışma ve üç dizi projesinden oluştuğu öğrenildi. Dijital yayıncılıkta dünya devi olan Netflix'in Türkiye yapımları sadece ülkemizde değil, Netflix’in “global”lik anlayışına uygun olarak 190 ülkede birden gösterime sunulacak. 

 

Netflix Türkiye Orijinal İçerik Direktörü Pelin Diştaş’ın yeni projeler hakkında yaptığı açıklama ise şu şekilde: "Aynı zamanda muhteşem yazarlara, oyunculara, yönetmenlere ve kamera arkası ekiplere sahibiz. Ülkemizin özgün hikâyeleri, bu harika ekiplerin anlatımıyla dünyanın her yerindeki üyelerimiz tarafından büyük bir keyif ve merakla izlenecek. Bu nedenle Türkiye'de daha fazla orijinal içeriğe yatırım yapmaya ve yaratıcı sektörümüz için global bir platform sağlamaya devam etmek istiyoruz."

 

Yapılmalarına kesin olarak karar verilen ve prodüksiyon çalışmalarına başlanacak yapımlar içerisindeki diziler 

1.Netflix-Ay Yapım ortak çalışması olarak hazırlanan "Şimdiki Aklım Olsaydı",

2.Başak Abacıgil'in yönetmen koltuğunda oturacağı dram dizisi "Fatma",

3.Dünyada herkesin etkilendiği bir salgından etkilenmeyen tek kişinin hikayesine odaklanan dizi "Sıcak Kafa” olacak.

Netflix'in ilk orijinal Türk filminin ismi “Yarına Tek Bilet” olarak açıklanırken, Acun Medya ile ortak olarak hayata geçirilen ve influencerlerin yarışacağı “Exatlon Challange” yarışma yakında ekranlarda olacak.