Adını Sen Koy

20.08.2009 15:23
Adını Sen Koy

Başrollerini Melis Birkan, Cemal Toktaş, Ali İl ve Ahmet Mümtaz Taylan’ın paylaştığı, Tuna Kiremitçi’nin ilk uzun metrajlı filmi “Adını Sen Koy”un çekimleri tamamlandı.

 

Yapımcılığını Elizi Film’in üstlendiği, senaryosu da Tuna Kiremitçi tarafından yazılan filmin konusu şöyle:

 

Can (Ali İl), delice sevdiği Aybige (Melis Birkan) ile bir hafta sonra evlenecektir. Ama hayatının kadınını çocukluk arkadaşı Ilgaz (Cemal Toktaş)’la tanıştırdığında, garip bir şey olur: Ilgaz’ın Aybige’ye karşı tutumu, şaşılacak kadar soğuktur. En güvendiği arkadaşının bu tavrı, Can’ın nişanlısından kuşku duymaya başlamasına, Aybige’nin de huzursuz olmasına yol açar. Ama Ilgaz’ın intihar saplantılı ağabeyi Harun (Ahmet Mümtaz Taylan) çıkagelince, olayların seyri birdenbire değişir. Beklenmedik sırların açığa çıkmasıyla nikâhtan önceki son hafta Aybige, Can ve Ilgaz için hayatlarının sınavına dönüşecektir. 

 

Sinema okulunda çektiği kısa filmleriyle ödüller almış olan Tuna Kiremitçi, senaryosunu da kendisinin yazdığı “Adını Sen Koy”dan şöyle bahsediyor: “Özünde bir aşk filmi… Aynı zamanda dostluk, hayat , ölüm ve biraz da delilik üzerine bir film olmasını istedim. Bütün bunlara aşkın aynasından bakmaya çalıştım.”

 

Tuna Kiremitçi böylece, Eskişehir’de geçen ünlü romanı “Git Kendini Çok Sevdirmeden”den sonra, doğup büyüdüğü şehre bu kez kamerasıyla dönüyor.

 

Görüntü yönetmenliği Soykut Turan tarafından yapılan filmde, Itır Esen, Burhan Şeşen, Gülen Karaman, Funda Şirinkal da rol alıyor.