Jurassic World: Dominion Temmuzda Çekimlere Devam Edecek

17.06.2020 14:22
Jurassic World: Dominion Temmuzda Çekimlere Devam Edecek

"Jurassic World: Dominion" İngiltere’de çekimlerine devam eden ilk film olacak.

Koronavirüs salgını başladığından beri filmler çekimleri durdurma kararı aldı. Karantina sürecinde tüm stüdyolar kapandı ve çekim ekipleri evlerine gönderildi. Son zamanlarda salgının kontrol altına alınması ile birlikte yapım süreçlerine tekrar başlayan filmler yavaş yavaş çoğalmaya devam ediyor. “Avatar 2”nin Yeni Zelanda’da çekimlerine tekrar başlamasından sonra bir iyi haber de, “Jurassic World: Dominon”dan geldi. Temmuz ayında çekimlerine kaldığı yerden devam edecek film, İngiltere’de çekimlerine devam eden ilk büyük yapım olacak.

Filmin yönetmeni Colin Trevorrow’a göre çekimler Temmuz ayının ikinci haftası başlayacak. Stüdyo güvenlik ve sağlık önlemleri adına testler, temizlik protokolleri, sağlık ekipleri, dezenfeksiyon istasyonları, ve koronavirüs eğitimi için yaklaşık 5 milyon dolar harcadı. Film setindeki herkes için gerekli protokolleri hatta fazlasını sağlayan stüdyo, hiçbir riski göz ardı etmek istemiyor.

Chris Pratt ve Bryce Dallas Howard’ın yakın zamanda Londra’ya gitmesi bekleniyor. Ancak oyuncuların çekime başlamadan iki hafta öncesine kadar karantinada kalması gerekiyor.

Trevorrow ve Emily Carmichael’in beraber yazdığı senaryo ve hala filmin konusu ile detayların gizli kalması ile “Fallen Kingdom”ın devamı olacak film 11 Haziran 2021 tarihinde vizyona girmesi bekleniyor.