Guillermo Del Toro’nun Yönettiği Pinocchio’da Yıldızlar Geçidi

20.08.2020 16:03
Guillermo Del Toro’nun Yönettiği Pinocchio’da Yıldızlar Geçidi

Guillermo Del Toro’nun yönetmenliğini üstlendiği “stop-motion” tekniği ile çekilen “Pinocchio”nun kadrosu gün geçtikçe belli oluyor.

Ünlü yönetmenin yeni filmi “Pinocchio”nun oyuncu kadrosu açıklandı. Cate Blanchett, Tilda Swinton, David Bradley ve Christoph Waltz’ın da filmin kadrosuna dahil olduğu resmileşti. Ewan McGregor’u Cricket karakterini seslendireceği film, son yapılan açıklama ile sinemaseverleri heyecanlandırdı.

Geçtiğimiz sonbaharda çekimleri başlayan yapım, animasyon olması dolayısı ile koronavirüs salgınından etkilenmedi. Diğer yapımların çekimlerini durduğu zamanda bile animatörlerin kendi evlerinden gayet sağlıklı bir ortamda çalışarak neredeyse bitirdiği filmin senaryosunu Del Toro ve Patrick McHale yazdı.

Pan’s Labyrinth” filmi ile benzer bir atmosferde geçecek yeni “Pinocchio” filmi, gerçek hayatta karşılaşılan kötülükleri fantastik bir kurgu ile anlatacak. Mussolini yönetimindeki İtalya’da geçen filmde faşizmin zirvede olduğu ve buna rağmen babasının isteği doğrultusunda sevgi, farklılık için mücadele eden Pinocchio’nun hikâyesini göreceğiz.

“Hayalim olan bu projenin üstünde yıllarca çalıştıktan sonra, Netflix ile mükemmel bir ortaklık sağladık. Filmin kadrosu için uzun süren ayarlamalardan sonra, Netflix sayesinde istediğimiz bir kadro ortaya çıktı. Yavaş ama hiçbir noktayı atlamadan buraya kadar geldik. Hikâyeyi animasyon yolu ile anlatarak klasik olan Pinocchio hikayesini bambaşka bir şekilde anlattık.” Şeklinde yaptığı açıklama ile Guillermo Del Toro yeni projesi için ne kadar heyecanlı ve istekli olduğunu belirtti.