Altered Carbon Dizisi Netflix Tarafından İptal Edildi

27.08.2020 14:49
Altered Carbon Dizisi Netflix Tarafından İptal Edildi

Netflix’in en pahalı yapımları arasında olan “Altered Carbon” dizisi ikinci sezonundan sonra iptal edildi.

Joel Kinnaman ve Anthony Mackie’nin başrollerinde olduğu Netflix’in cyberpunk dizisi “Altered Carbon” ikinci sezondan sonra iptal edildi. 2 Şubat 2018 tarihinde yayınlanmaya başlayan dizinin ilk sezonu 10, ikinci sezonu ise 8 bölümden oluşuyordu. İkinci sezondan sonra “Resleeved” isminde bir anime filmi yapılan serinin ilk iki sezonu için olumlu yorumlar yapılsa da “Resleeved” için yapılan yorumlar negatif ve karışık şeklindeydi.

Richard K. Morgan’ın aynı isimli kitabından uyarlama olan dizi Laeta Kalogridis tarafından hayata geçirildi. 200 yıl gelecekte, insanların kopyalanması ya da başka bedenlere aktarılmasını odağına alan bilim kurgu serisinde, Kinnaman’ı Takeshi Kovacs karakterine hayat verirken izledik. Gayet kabiliyetli bir savaşçı olan Takeshi Kovacs’a ikinci sezonda Anthony Mackie hayat verdi.

İkinci sezonun yayınlanmasının ardından 5 ay geçtikten sonra, Netflix geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklama ile dizinin üçüncü sezonunun gelmeyeceğini açıkladı. Bunun ardındaki neden ise koronavirüs salgını değil. Dizinin yapımı için harcanan para Netflix’in en pahalı yapımı olarak kayıtlara geçiyor, buna rağmen, izlenme oranı düşük olan “Altered Carbon” zarar ettiği için iptal edildi. İki dalda Emmy adaylığı bulunan dizinin devamı şimdilik gelmeyecek.

Her şeye rağmen “Altered Carbon” dizisinin bir umudu daha olabilir. Eğer serinin hayranları yeterli baskıyı yaparsa, “Altered Carbon” başka bir dijital yayın platformunda kaldığı yerden devam edebilir.