Assassin’s Creed Dizisi Netflix’e Geliyor!

29.10.2020 15:48
Assassin’s Creed Dizisi Netflix’e Geliyor!

Netflix, ünlü video oyunu “Assasin’s Creed”in dizisine onay verdi.

Michael Fassbender’ın başrolünde olduğu “Assassin’s Creed” filminde gişede istediği başarıyı yakalayamayan video oyunu uyarlaması için Netflix çalışmalara başladı. Ubisoft ve Netflix ortaklığında olacak dizi ile ilgili fazla detay verilmese de izleyicilerin “Assassin’s Creed” evrenine dönüşü resmileşti.

Dizinin yapımcıları, “Assassin’s Creed” oyunundan tanınan Jason Altman ve Danielle Kreinik olarak açıklandı. Yaptıkları açıklama ise şöyle: “10 yıldan fazladır dünyanın dört bir yanından serinin hayranları Assassin’s Creed markasının şekillenmesine yardımcı oldu. Netflix ile birlikte yapacağımız Assassin’s Creed dizisi için heyecanımızı saklayamıyoruz, umarım bu seri gelecekte gerçekleşecek birçok yapımın öncüsü olur.”

Netflix “The Witcher” uyarlaması ile yakaladığı başarıyı “Assassin’s Creed” dizisinde de devam ettirecek gibi görünüyor.

Animus adında bir makine yardımıyla atalarının anılarına erişen ve bu anıları birebir yaşayan insanların tarihi olayların gidişatını öğrenmek adına ortaya çıkan bu hikâye, Animus yardımıyla tarihe yön veren kişilerin yaptıklarını ve gizemleri ortaya çıkarmak için kullanılıyor. Bu makineye bağlanan kişinin aynı soydan geldiği takdirde, tarihte yer almış atalarının anıları aynı zamanda bağlanan kişinin anıları ile bütünleşiyor.

Video oyunu serisi birçok tarihi(Haçlılar, Rönesans, Amerika İç Savaşı, Antik Mısır, Antik Yunan) ele aldı. Dizinin ise her sezon bir zaman dilimini ele alması ön görülüyor.

Resmi olarak “Assassin’s Creed” dizisi açıklansa da, günümüz şartları dahilinde, yapım 2021’in sonu ya da 2022’de izleyicilerin karşısına çıkacak diyebiliriz.