Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta (30 Ekim 2020)

30.10.2020 11:36
Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta (30 Ekim 2020)

Hafta sonu 27. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde En İyi Film Ödülü dahil birçok ödül kazanan “Nasipse Adayız” filmi dahil 3’ü yerli film olmak üzere toplam 5 yeni film izleyici ile buluşuyor.

Kabus Evi

Cadılar Bayramı’nda bir grup arkadaş, en karanlık korkulardan beslenen bir evle karşılaşırlar. Geceleri aniden ölümcül bir hayatta kalma mücadelesine dönüşen grup, bazı kâbusların gerçek olduğunun farkına varır.

Yakın Tehlike

1966, Güney Vietnam. Long Tan isimli kauçuk ağacı tarlasında, sağanak yağış, çamur ve ağaçlık bir alanda Binbaşı Harry Smith ve komutası altındaki genç tecrübesiz Avustralya ve Yeni Zelanda askerlerinden oluşan 108 kişilik birlik, 2.500 kişilik savaş tecrübesi olan Vietnam askerine karşı hayatta kalma mücadelesi vermektedir. Cephanelerinin azalması, yararlılarının artması ve düşman kuvvetlerinin son bir saldırı için yaptıkları hazırlıklar arasında, askerler kendi içlerinde savaşmak için güç toplamaya çalışmaktadır. Burada verilen her karar tarihin gidişatını etkileyecektir.

Y.Köyü Ye'cüc Me'cüc

3 arkadaş, gittikleri bir köyde yaşanan doğaüstü olayları kayıt altına alırlar. Kayıtları musallat vakasından korktukları için hiç kimseye göstermemeye yemin ederler. Olayları yaşayan 3 arkadaştan biri olan Arif, 2 yıl önce konuşma yetisini kaybetmiştir. Bu durumun çaresi ve sebebi bulunamamıştır. Arif'in arkadaşı Batuhan, internet üzerinden tanıştığı bir gazeteci ile 2 yıl önceki olayda aldığı kayıtları bir bütün haline getirir. Batuhan arkadaşları ile birlikte 5 yıl önce ziyaret ettiği köyü, gazeteci Poyraz ile yeniden ziyaret etmeye karar verir, yanlarına da olaylara ''inanan'' ve ''inanmayan'' insanları bir çekiliş ile seçerek alırlar.

Hashtag

Damla, Balaban, Öner, Gülben, Yaman ve Eylem 20’li yaşlarının ikinci yarısına gelmiş, kariyerlerine internet videoları çekerek başlamış ve zamanında çok iyi paralar kazanmış influencer’lardır. Giderek kendilerini yenileyemedikleri ve arkalarından gelen yeni nesille rekabet edemez hale düştükleri için sıradanlığa düşmüş, kazançları azalmaya başlamış bir halde çıkış yolu aramaktadırlar. Geçmişte yaşadıkları bir olay nedeniyle uzun süredir bir araya gelmeyen grup, bir yapım şirketinden aldıkları ilginç bir film görüşmesi çağrısı üzerine bir araya gelir. Damla ve diğerleri yapım şirketinin ofisinde, kendilerini karşılayan asistan kızdan filmle ilgili bilgileri alırlar. Hiç görmedikleri bir yönetmen ve senaryo olmamasına karşın film teklifini kabul eden grup, çekim mekânı olan görkemli dağ evine giderler.

Nasipse Adayız

Doktor Kemal Güner, İstanbul’da bir belediyenin başkan aday adayı olmak istemektedir. Kemal, başkan adayı olmak için çalışmalarına devam ederken bir yandan Bir Numara’nın adaylığının açıklanacağı geceye heyecanla hazırlanmaktadır. Kemal’in etrafındaki herkes, eski eşi dahil bu çılgınca koşuşturmaya şahit olur. Aday olabilmek için her yolu deneyen Kemal, Bir Numara’nın gözüne girip adaylığının kesinleşmesini beklediği önemli gecede hiç beklemediği olaylarla karşılaşacaktır.

Kemal Güner’in trajikomik bir gününü odağına film 27. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde En İyi Film Ödülü dahil birçok ödül kazandı.