Rothko Filminin Kadrosu Şekilleniyor

08.03.2021 14:03
Rothko Filminin Kadrosu Şekilleniyor

Sam Taylor-Johnson’un yönettiği “Rothko” filminin kadrosuna Russell Crowe, Aisling Franciosi, Aaron Taylor-Jonhson, Jared Harris ve Michael Stuhlbarg gibi ünlü isimler eklendi.

Lee Seldes’in “The Legacy Of Mark Rothko” romanından uyarlanan filmin senaryosunu ise Lara Wood yazıyor. Kate Rothko (Aisling Franciosi) babasının (Russell Crowe) mirasını güvence altına almak için bir mücadele vermektedir. 67 yaşında olan Mark Rothko’nun intihar etmesinin ardından yetim kalan 19 yaşındaki Kate Rothko, genç kardeşinin bakımını üstlenmiştir. Babasının arkadaşlarından yardım alır ve bu konuda rehberlik ararken, bu insanların babasının sanat eserlerini satmak için hileli bir tezgâh kurduklarını fark eder. Babasının sanat eserlerini ve bıraktığı mirası kirlenmesine göz yummayan Kate Rothko bu amaç doğrultusunda bir yolculuğa çıkar.

Sam Taylor-Johnson ise film ile ilgili şöyle konuştu, “Rothko, sadece büyük bir sanatçının anlatıldığı bir film değil aynı zamanda doğru ve yanlış arasındaki savaşın zamansız bir mücadelesi. Kate Rothko’nun babasının resimlerini yozlaşmış insanlardan ve babasına ihanet edenlerden korumasının hikayesi. Nüfuzlu insanların babasının mirasını yok etmeye çalışmasına engel olmak için amansız bir görev üstlenen Kate ve bu yolda karşılaştıkları gözler önüne seriliyor.”

“Rothko” filminin yazın ilk aylarında çekimlere başlaması planlanıyor.