"Rust" Setinde Kaza

22.10.2021 11:25

Alec Baldwin, Perşembe günü New Mexico'da "Rust" filmi setinde rol gereği bir kurusıkı silahı ateşledi: görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüne ve yönetmen Joel Souza'nın yaralanmasına neden oldu.

Olay, Santa Fe'nin güneyinde popüler bir yapım yeri olan Bonanza Creek Ranch'te çekilen bağımsız bir film olan "Rust" setinde meydana geldi.

42 yaşındaki Hutchins, helikopterle Albuquerque'deki New Mexico Üniversitesi Hastanesi'ne nakledildi ve burada öldü. 48 yaşındaki Souza, Santa Fe İlçesi Şerif ofisine göre, ambulansla Santa Fe'deki Christus St. Vincent Bölgesel Tıp Merkezi'ne götürüldü ve burada yaraları için acil tedavi gördü.

Şerifin ofisi yaptığı açıklamada, Hutchins ve Souza'nın "yapımcı ve oyuncu 68 yaşındaki Alec Baldwin tarafından bir ateşli silah ateşlendiğinde vurulduklarını" söyledi. Santa Fe New Mexican, Baldwin'in müfettişler tarafından sorgulandığını ve gözyaşlarına boğulduğunu bildirdi.

Olayda kimsenin tutuklanmadığı ve herhangi bir suçlamada bulunulmadığı açıklandı. Dedektifler tanıklarla görüşüyor ve olay, Şerif'in ofisine göre "açık ve aktif" bir soruşturma altında.

Baldwin'in temsilcileri, yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Hutchins'in ölümü Şerif'in ofisi ve International Cinematographers Guild, Local 600 tarafından doğrulandı.

Cinematographers Guild başkanı John Lindley, “Bu akşam, New Mexico'da 'Rust' adlı bir prodüksiyonun Görüntü Yönetmeni olan üyelerimizden biri olan Halyna Hutchins'in sette aldığı yaralar nedeniyle öldüğü haberini aldık” dedi. Direktör Rebecca Rhine yaptığı açıklamada "Ayrıntılar şu anda net değil, ancak daha fazlasını öğrenmek için çalışıyoruz ve bu trajik olayla ilgili tam bir soruşturmayı destekliyoruz. Bu korkunç bir kayıp ve Guild ailesinden birinin vefatının yasını tutuyoruz.” dedi.

Prodüksiyon şirketi Perşembe öğleden sonra ilk açıklamasını yaptı ve “Bugün New Mexico'daki 'Rust' setinde boş bir kurusıkı tabancanın ateşini içeren bir kaza oldu” dedi.

 

Kaynak: Variety