GAIN ve 140Journos İşbirliğiyle Hazırlanan ‘Hayırsız Ada’ Youtube’da Yayında!

28.10.2021 15:26
GAIN ve 140Journos İşbirliğiyle Hazırlanan ‘Hayırsız Ada’ Youtube’da Yayında!

Kaan Müjdeci’nin Hamlet’inden alınan ilhamla GAIN ve 140Journos işbirliğiyle hazırlanan ‘Hayırsız Ada’ Youtube’da yayında!

Büyükada olmak üzere adalar bölgesi, 2015-2019 yılları arasında daha yoğun ilgi görmeye başlamıştı. Bu da ulaşım ihtiyacının artmasını beraberinde getirmiş ve faytoncuların daha çok para kazanabilmek adına kuralsız olan faytonculuğu atlar başta olmak üzere herkes için daha zor bir hale getirmesi söz konusuydu. Uzun süredir hayvanseverler tarafından gündeme getirilen  faytonların kaldırılması konusu ise halkın büyük kesimi tarafından destek buluyordu. 2019’da yerel seçimler sonrasında ise İstanbul Belediyesi bu konuda adım attı ve çözümleri bir an evvel uygulamak için hızlı bir süreç içerisine girdi. 

Hamlet’e de Konu Olan Gerçek Hikayenin Belgeseli

Shakespeare’in ölümsüz eserini gerçek bir hikâyeyle harmanlayan “Hamlet”, Adalar’daki fayton krallığının yıkılışını bir Türk aile dramasıyla buluşturuyor. Diziye de konu olan gerçek hikâyeyi işleyen 140journos’un GAİN işbirliğiyle ve “Hamlet”ten ilhamla hazırladığı özel bölümü “Hayırsız Ada” ise şehrin geçmişindeki karanlık hatıraları akla getiren bir kabusu yeniden hatırlatıyor ve bugünlerde Adalar’da yaşananlar arasında bağ kuruyor. 

140journos, “Hayırsız Ada” özel bölümünde, toplumun kronikleşen sorunlarını çözmeye çalışırken sorunları daha da derinleştirmesi örüntüsüne özgün bir bakış açısı getirmek için faytoncular, aktivistler, siyasetçiler ve aydınlarla yapılan mülâkatları, masalsı bir kreatif çerçeveyle sinematik bir belgesel filme dönüştürerek YouTube üzerinden ücretsiz olarak izleyiciyle buluşturuyor. 

Hayırsız Ada’yı İzlemek İçin: Youtube