Taika Waititi, Alejandro Jodorowsky ve Moebius'un Çizgi Romanı Incal'ı Uyarlayacak!

05.11.2021 16:18
Taika Waititi, Alejandro Jodorowsky ve Moebius'un Çizgi Romanı Incal'ı Uyarlayacak!

80'li yılların kült grafik romanlarından The Incal, Yeni Zelandalı yönetmen Taika Waititi'nin desteğiyle beyaz perdeye uyarlanacak.

Sanatçı ve film yapımcısı Alejandro Jodorowsky, yıllar önce Frank Herbert'in Dune romanını uyarlamaya karar vermişti. Jodorowsky's Dune belgeselini izleyen herkesin büyüleyici ayrıntılarla bildiği gibi, bu çaba meyve vermedi , ancak ikonik yaratıcı yetenek Jean Giraud, namı diğer Moebius ile filmin tasarımlarında yaptığı işbirliği boşa gitmedi. Bu ortaklık, kendisi de bir dizi hikayeye dönüşen The Incal adlı bir grafik romana hayat verdi. Şimdi, heyecan verici bir gelişmeyle Jodorowsky, Taika Waititi'yi ekranlara getirmek için doğru tutuma sahip adam olarak görevlendirdi.

Zaten çeşitli projelerle meşgul olmadığı için Waititi doğal olarak bu teklifi kabul etti. Waititi, "Alejandro Jodorowsky'nin filmleri ve grafik romanları beni ve diğer pek çok kişiyi uzun süre boyunca etkiledi. İkonik karakterlerini hayata geçirme fırsatına sahip olmak beni hayrete düşürdü ve Alejandro, Fabrice ve [Incal yayıncısı] Humanoids'de bana güvenen herkese minnettarım." açıklamasını yaptı.

Daha da heyecan verici olan haber ise Waititi'nin What We Do In The Shadows filmindeki işbirlikçisi Jemaine Clement ile yeniden bir araya gelerek senaryoyu Peter Warren ile birlikte yazacağı haberi. Hikaye distopik bir bilim kurgu şehrinde geçiyor ve özel dedektif John Difool'un güçlü kristaller, uzaylılar ve komplolar içeren bir hikayede gezinmesini takip ediyor.