Harry Potter ve Felsefe Taşı'nın Yeni Versiyonu mu Geliyor?

16.11.2021 10:17
Harry Potter ve Felsefe Taşı'nın Yeni Versiyonu mu Geliyor?

Filmin yönetmeni Chris Columbus, üç saat uzunluğunda yeni bir versiyonun yayınlanmaya hazır olduğunu düşünüyor.

İlk “Harry Potter” filminin yönetmeni Chris Columbus, Harry Potter ve Felsefe Taşı'nın 20. yıldönümünü kutlamak için basın turları düzenliyor, ancak bu hafta The Wrap ile yaptığı röportajda filmin orijinal üç saatlik kesitini yayınlamak için dağıtımcı Warner Bros'a çağrıda bulundu. “Felsefe Taşı”nın vizyon şansı bulan hali 2 saat 32 dakika süresinde. Filmin “Ultimate Edition”ı yalnızca yedi dakika daha uzun sürüyor. Felsefe Taşı'nın üç saatlik tam bir kesimi test edildi ve Columbus'a göre çocuklar arasında büyük ilgi gördü.

Felsefe Taşı'nın orijinal kurgusu için, Peeves karakterinin sahneleri de dahil olmak üzere yaklaşık yarım saatlik bir görüntü kaldırıldı. Hayranların sevdiği yardımcı karakter, Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu'na musallat olan bir hayalet. Aktör Rik Mayall, sahneleri karakter olarak çekti, ancak film süresini kısaltmak için sahneler kaldırıldı. Bu eksiklerle bile, “Felsefe Taşı” en sadık “Harry Potter” film uyarlamalarından biri olmaya devam ediyor.

Basın turunun başka bir yerinde Columbus, Variety'ye J.K. Rowling'in bir uyarlamasını yönetmek için film serisine geri dönmekle ilgilendiğini açıkladı. Columbus'un ilgilendiği yapım, Rowling'in sahne oyunu “Harry Potter ve Lanetli Çocuk”. Film yapımcısı, "Harika bir oyun ve çocuklar aslında bu rolleri oynamak için doğru yaştalar. Bu benim küçük bir fantezim." şeklinde konuştu. ''Çocuklar'' diye bahsedilen de tabii ki orijinal “Harry Potter” üçlüsü: Daniel Radcliffe, Emma Watson ve Rupert Grint.