Miramax, Ucuz Roman’ın NFT Satışı Sebebiyle Quentin Tarantino’ya Dava Açtı!

18.11.2021 18:00
Miramax, Ucuz Roman’ın NFT Satışı Sebebiyle Quentin Tarantino’ya Dava Açtı!

Geçtiğimiz günlerde Ucuz Roman filminden yayınlanmamış görüntüleri NFT formatında satışa çıkaracağını açıklayan Quentin Tarantino’ya, Miramax telif hakları ihlali davası açtı. 

Kasım başında, ünlü yönetmen Quentin Tarantino, 1994 yapımı Ucuz Roman’ın yayınlanmamış görüntülerini, orijinal senaryodan parçaları ve kendisinin filmle ilgili yorumlarını NFT formatında açık arttırma ile satacağını açıkladı. Fakat çok geçmeden filmin yapım şirketi Miramax yayınlanmamış görüntülerin telif haklarının kendilerine ait olduğunu savundu ve Tarantino’ya dava açtı. 

Miramax yaptığı açıklamada, Tarantino’nun, kendilerine danışmadığını ve 1993 yılında stüdyoya neredeyse filmin tüm haklarını vermiş ve devretmiş olduğunu belirtti. Ayrıca açılan dava dosyasında “NFT'lerle ilgili haklar da dahil olmak üzere Miramax, kitaplığıyla ilgili tüm hakları savunacak. Quentin'in temsilcilerinin başkalarını da imzaladıkları hak anlaşmalarını ihlal edip benzer atılımlar yapabileceklerine inandırmalarına izin vermeyecek.” sözleri yer aldı.

Tarantino’nun avukatından açıklama: Miramax yanılıyor, bu amatörce girişim başarısız olacak.

Tarantino’nun avukatı ise yönetmenin kendi el yazısıyla yazılmış Ucuz Roman senaryosunun NFT'lerini satma hakkına sahip olduğunun altını çizdi. Miramax’in yanıldığını da ekleyerek, "onu engellemeye yönelik bu amatörce girişim başarısız olacak” dedi. 

Eğer davayı Tarantino kazanırsa, stüdyonun muhtemelen anlaşmalarını gözden geçirmesi gerekecek ve bu dava, film yapımcılarına sanatçı ile şirket arasındaki muhtemel anlaşmazlıklar için yasal bir emsal olacak.