Gucci Ailesi ''House of Gucci'' Filminden Rahatsız!

30.11.2021 14:56
Gucci Ailesi ''House of Gucci'' Filminden Rahatsız!

1953'ten 1986'ya kadar Gucci moda evinin başkanlığını yapan Aldo Gucci'nin mirasçıları, Ridley Scott'ın “House of Gucci” filminde yer alan aile tasvirinin “endişe verici” olduğunu belirten bir açıklama yaptı.

Açıklamada “Filmin yapımcıları, şirketin 30 yıllık başkanı Aldo Gucci'yi (filmde Al Pacino tarafından canlandırılıyor) ve Gucci ailesinin üyelerini çevrelerindeki dünyaya duyarsız cahil haydutlar olarak tanımlamadan önce varislere danışma zahmetine girmedi." ifadeleri yer aldı. Filmde, "ilgileri olmayan olayların aile üyelerine atfedildiği" de açıklamada yer aldı.

İlk olarak İtalyan haber ajansı ANSA tarafından yayınlanan açıklama, 1998'de Maurizio Gucci (Adam Driver tarafından canlandırılıyor) cinayetini azmettirmekten hüküm giyen Milanlı sosyetik Patrizia Reggiani'nin (Lady Gaga tarafından canlandırılıyor) “sadece filmde değil, aynı zamanda oyuncuların açıklamalarında, erkek ve erkek şovenist bir şirket kültüründe hayatta kalmaya çalışan bir kurban olarak'' tasvir edildiğini belirtiyor.

Açıklamaya göre filmin geçtiği zaman olan 1980'lerde, aile üyesi olsun ya da olmasın, Gucci'de “üst düzey pozisyonlarda olan birkaç kadın vardı”, örneğin Gucci America'nın başkanı, Küresel Halkla İlişkiler ve iletişim başkanı ve bir yönetim kurulu üyesi gibi. Variety'nin haberinde geçen bir iç kaynağa göre, açıklamanın takındığı tavra rağmen, şu anda herhangi bir yasal işlem başlatmadı.