“The Matrix Resurrections”tan Altyazılı Yeni Fragman!

08.12.2021 10:53

The Matrix Resurrections”tan heyecan verici yeni bir fragman yayınlandı!

Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss, serinin kahramanları Neo ve Trinity olarak geri döndüler, ancak karakterler orijinal “Matrix” üçlemesinin olaylarını takiben artık birbirlerini hatırlamıyorlar. Seriye yeni katılan Yahya Abdul-Mateen II, Morpheus olarak karşımıza çıkacak ama Lawrence Fishburne'ün canlandırdığı karakterin tekrarı değil.

Abdul-Mateen II, Ekim ayında Entertainment Weekly'ye "Senaryo yeni bir anlatı sağladı ve Matrix evreninde yeni bir Morpheus için yer açtı" dedi. Oyuncu ayrıca şu sözleri de ekledi; “Matrix'in ve Morpheus'un geçmişinin kesinlikle farkında olan bir karakteri oynuyorum. Bu karakter kendini keşfetme yolculuğunda. Hikayemiz de zaten büyümeyle ilgili, insanın kendi yolunu belirleyen çok şey var. Morpheus da bundan muaf değil. Bu kesinlikle karakterin farklı bir yorumu.”

Yönetmen Lana Wachowski, “The Matrix Resurrections”ı yazmak için  Aleksandar Hemon ve “Bulut Atlası” romanının 2012 film uyarlamasında birlikte çalıştığı David Mitchell ile güçlerini birleştirdi.

Senarist David Mitchell: “Bu bir devam filmi değil, önceki üç Matrix'i içeren özerk bir şey.”

David Mitchell, verdiği bir röportajda “Resurrections” ile ilgili heyecan verici yorumlarda bulundu; “Filmi Eylül ayında Berlin'de gördüm. Gerçekten çok iyi," dedi Mitchell. “Size bu filmin ne hakkında olduğunu söyleyemem ama ne olmadığını açıklayabilirim. Kesinlikle bir devam filmi değil, gerçekten ustaca bir şekilde önceki üç Matrix'i içeren özerk bir şey. Çok güzel ve tuhaf bir yapım. Ayrıca aksiyon filmlerinde görmediğimiz birkaç şeyi başardı, yani gişe rekorları kıranların kurallarını alt üst ediyor.”

Wachowski'nin “The Matrix Resurrections”daki yaratıcı ekibi, görüntü yönetmenleri Daniele Massaccesi ve John Toll, yapım tasarımcıları Hugh Bateup ve Peter Walpole, kurgucu Joseph Jett Sally, kostüm tasarımcısı Lindsay Pugh, görsel efekt süpervizörü Dan Glass gibi “Sense8” işbirlikçilerinden birkaçını içeriyor. Filmin müzikleri ise Johnny Klimek ve Tom Tykwer’a emanet.

“The Matrix Resurrections” 22 Aralık'ta vizyona girecek ve aynı anda HBO Max'te gösterilecek.