Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (24 Aralık 2021)

24.12.2021 09:36
Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (24 Aralık 2021)

Bu hafta 1'i yerli 3 film seyirciyle buluşuyor. Uzun zamandır heyecanla beklenen, Matrix serisinin yeni filmi “The Matrix Resurrections” da bu hafta vizyonda!

The Matrix Resurrections

Süre: 148 dk

Yönetmen: Lana Wachowski

Oyuncular: Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Yahya Abdul-Mateen II

Garip anılarla boğuşan Thomas Anderson’ın hayatı, kendini yeniden Matrix'in içinde bulduğunda beklenmedik bir yola girer.

Filmde, Thomas Anderson içinde bulunduğu gerçekliğin fiziksel mi yoksa yaratılmış bir kurgu mu olduğunu anlayabilmek için bir kez daha beyaz tavşanın peşinden gitmeyi seçer. "Seçim" hikayesinin geri kalanı için de sihirli sözcük olacaktır. Çünkü Thomas'ın yani Neo’nun bildiği bir şey varsa da o da Matrix bir kurgu da olsa ondan çıkmanın veya ona girmenin tek yolunun bu seçim olduğudur. Elbette, Neo zaten Matrix'te yeni değil ama Matrix her zamankinden daha güçlü ve daha tehlikeli.

 

Her Şey Yolunda (Tout s'est bien passé)

Süre: 113 dk

Yönetmen: François Ozon

Oyuncular: Sophie Marceau, Andre Dussollier, Jacques Nolot

85 yaşındaki André bir atak geçirdiğinde, Emmanuelle babasının başucuna koşar. Hastane yatağında hasta ve yarı felçli olan André Emmanuelle'den hayatına son vermesine yardım etmesini ister. Ama Emmanuelle, konu kendi babası olduğunda böyle bir isteği yerine getirebilecek midir?

 

Dalgalar ve İzler

Süre: 106 dk

Yönetmen: Emre Kavuk

Oyuncular: Pelin Karahan, Goncagül Sunar, Meral Çetinkaya

Dalgalar ve İzler, kendi başlarına hayatta kalma mücadelesi veren Suna ve kızı Funda'nın hikâyesini merkeze alıyor.

Kocasının ölümünden sonra Suna ve kızı Funda’nın hayatı zorlu bir yola girer. Anne-kız attıkları her adımda bir aksilikle karşılaşırlar. Bir türlü ikna edilemeyen ablası, kendi derdindeki annesi de onlara çare olamaz. Suna, varlıklı olduğu dönemde aldığı eşyalarını satarak hayata tutunmaya çalışır. Hikayelerinin sonunda neler olacağını onlar da bilmeden yol almaya devam ederler. Dalgalar, anne ve kızının yaşamındaki kötü izleri silebilecek mi zaman gösterecektir.