Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (7 Ocak 2022)

07.01.2022 09:44
Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (7 Ocak 2022)

Bu hafta 4’ü yerli 7 film vizyona giriyor. Aralarında Paul Thomas Anderson’ın çok sevilen filmi “Licorice Pizza”, keyifli bir aksiyon sunan “The King’s Man: Başlangıç” gibi yapımlar yer alıyor. 

 

Licorice Pizza

Süre: 134 dk

Yönetmen: Paul Thomas Anderson

Oyuncular: Cooper Hoffman, Alana Haim, Bradley Cooper

Licorice Pizza, 70'li yıllarda San Fernando Valley'de başarılı bir çocuk oyuncu olan lise öğrencisi Gary'nin etrafında gelişen olayları konu ediniyor. Filmin başrollerinde ilk sinema deneyimleri olan Cooper Hoffman ve Alana Haim var. Cooper Hoffman’ın 2014 yılında kaybettiğimiz Philip Seymour Hoffman’ın oğlu olduğunu da not düşelim.  Film pek çok festivalden övgüyle ayrıldı ve ödül sezonun en güçlü yapımları arasında gösteriliyor.

 

Aslan: Hürkuş Kayıp Elmas 

Süre: 93 dk

Yönetmen: Hakan Bol, Sinan Güngör

Seslendirenler: Nusret Çetinel, Sinan Pekinton, Hakan Coşar

Hürkuş karakteriyle bir araya gelerek bir macera sunacağı Aslan Hürkuş Kayıp Elmas filminde Aslan, kahraman bir pilot olan büyük büyük babasından kalan eşyaları kullanarak canlanabilen eski bir uçağın izini sürer. Bu uçağın adı Hürkuş'tur. Bu eski uçak Aslan'ın yardımıyla muhteşem bir uçak haline gelir. Hasan Usta kahraman bir pilot olan babasından kalan eşyaları Aslan'a verir. Bir uçak mühendisi olmaya kafayı takmış olan Aslan, bu eşyaların altından girip üstünden çıkarken büyük büyük babasının eski uçağının canlanabildiğine yönelik notlara rastlar. Bu notlar sayesinde Aslan ve arkadaşları kayıp kolun ve Hürkuş'un izini sürer. Ancak kolun peşindekiler yalnızca onlar değildir.

 

The King's Man: Başlangıç (The King’s Man)

Süre: 131 dk

Yönetmen: Matthew Vaughn

Oyuncular: Ralph Fiennes, Rhys Ifans, Harris Dickinson

1.Dünya Savaşı zamanında geçen ve ilk bağımsız istihbarat ajansı olan “King’s Man”in nasıl kurulduğunu anlatan filmde Ralph Fiennes’i Oxford Dükü olarak göreceğiz. Mottosunun “saf ama gaddar, medeni ama acımasız” olan ajansın yeni üyesi Conrad’ın eğitimini, kullandığı ekipmanları ve gidilen ilk görevi konu alan film serinin üçüncü ve son filmi.

 

Nalan

Süre: 114 dk

Yönetmen: Fatih Mutlu

Oyuncular: Açelya Topaloğlu, Bülent Alkış, Bahtiyar Engin

Sabah programlarının aranan sunucusu Nalan Kazak, geçirdiği bir kaza sonrası programına 2 yıl ara verir. Bu aradan sonra programına tekrar başlamaya karar veren Nalan'ın ilk konuklarından biri de eski sevgilisi rapçi Talat'tır. Fakat canlı yayın başladıktan kısa bir süre sonra Nalan’da bir terslik ortaya çıkar: Nalan, soru sorulduğunda farkında olmadan düşündüğünün tersini söylüyordur. Açken “tok”, mutluyken “üzgün” olduğunu anlatan Nalan sevmek istediği birine hakaret eder, öfkelendiği zaman ağzından hoş sözler dökülür… Canlı yayında yaşanan bu krizden sonra işinden olan ve itibarı yerle bir olan Nalan; içinde bulunduğu tuhaf durumdan kurtulmak için; Talat’ın yanı sıra, ekip arkadaşları yönetmen Ece, doktor Dündar, din alimi İsa, aşçı Meral, YouTuber Sarper ve oyuncu Filiz’in desteğine ihtiyaç duyacaktır.

 

Kahraman (Ghahreman)

Süre: 127 dk

Yönetmen: Asghar Farhadi

Oyuncular: Amir Jadidi, Sarina Farhadi, Mohsen Tanabandeh

Film, ödeyemediği bir borç nedeniyle hapiste olan Rahim'in hikayesini anlatıyor. İki günlük bir izin Rahim'e, yapacağı bir iyilik sayesinde alacaklısının şikayetini geri çekmeye ikna etme ve böylece serbest kalabilme fırsatı sağlar. Ancak, her şey planlandığı gibi gitmez.

 

Canım Dayım

Süre: 110 dk

Yönetmen: Fuat Yılmaz

Oyuncular: Adem Yılmaz, Ayşenaz Atakol, Cihat Tamer

Adem, savant sendromundan kaynaklı aşırı zeki ve dahi bir gençtir. Çernobil faciasından sonra ailesiyle birlikte Samsun’a göç etmiştir. Birçok aile gibi Adem’in ailesi de maalesef bu facianın yol açtığı kanser hastalığına yenik düşmüş, hayatlarını kaybetmişlerdir. Geriye sadece hasta olan ablası ve yeğeni Melek kalmıştır. Ablanın hastalığı ilerleyip yatağa düştüğünde Adem’e, kızı Melek’i yıllar önce boşandığı ve görüşmediği babası Yusuf’a götürmesini vasiyet etmiştir. Ablanın vefatıyla Melek’i Eskişehir’e götürmüş ve babasına teslim etmek istemiş fakat baba yeni eşi ve çocuklarıyla çok mutlu olduğunu ve Melek’i istemediğini söylemesi üzerine, Adem yeğeni Melek’e sahip çıkıp kendi bakmaya karar vermiştir.

 

Lübbey'in Laneti

Süre: 94 dk

Yönetmen:  Metin Yücel

Oyuncular: Metin Yücel, Tevfik İnceoğlu, Seda Canpolat

Manisa Salihli ile Ödemiş sınırında bulunan Lübbey Köyü mezarlığında başlayan hikayede, Metin ölen babasının eşyaları arasında bulduğu çok eski bir haritayı cinci hoca lakaplı bir kadına götürür. 300 yıllık haritada bir hazine sandığının gömülü olduğu bir mezar işaretlidir. Hazine bulma ümidiyle kazılan mezardan çıkan küçük kutu açıldığında 300 yıl önce içinde hapsedilmiş cinler özgür kalır ve lanet başlar. Cinci Hocanın verdiği muska sayesinde ifritenin lanetinden kurtulan Metin, 5 yaşındaki kızı Dileği de alıp kaçar. Metin 22 yıl sonra muskayı kızına verir ve intihar eder. Metin'in kızı Dilek, arkadaşları ile babasının vasiyetini yerine getirmek ve laneti sona erdirmek için 22 yıldır hiç kimsenin gitmediği ve gidenlerin ortadan kaybolduğu Lübbey köyüne gider. Arkadaşlarını birer birer kaybeden Dilek kendisini 22 yıl önce köyde çıkan yangından kurtaran Asiye ile karşılaşır. Cinlerin laneti ve ölümler peşindedir.