Wes Anderson ve Benedict Cumberbatch Netflix İçin Bir Arada!

10.01.2022 13:03
Wes Anderson ve Benedict Cumberbatch Netflix İçin Bir Arada!

Wes Anderson, “The Wonderful Story of Henry Sugar” filminde Benedict Cumberbatch ile çalışacak. Roald Dahl’ın aynı isimli kitabından uyarlanacak film Netflix’te yayınlanacak.

Wes Anderson, stop-motion olarak çektiği “Yaman Tilki” filmi filminden 12 yıl sonra tekrar bir Roald Dahl uyarlamasıyla geliyor. Dahl’ın “The Wonderful Story of Henry Sugar” adlı hikaye kitabından uyarlanacak film kartların arkasını görme yeteneği kazanmak için meditasyon yapan ve daha sonra kazancıyla bir dizi yetimhane açan bir kumarbazı konu alıyor. Filmde bahsi geçen kumarbazı Benedict Cumberbatch canlandıracak. Cumberbatch’e eşlik edeceğini bildiğimiz isimlerse Ralph Fiennes, Dev Patel ve Ben Kingsley. Hikaye kitabındaki diğer hikayelerin de filme dahil olup olmayacağı bilinmiyor. Eğer olursa film belki de bir antoloji olabilir. 

Netflix, Dahl'ın en iyi bilinen 16 işini 2018'de lisansladıktan sonra Eylül 2021'de Roald Dahl Story Company'den Dahl'ın tam kataloğunu aldı. “Tavşan Jojo”nun yönetmeni Taika Waititi'den Charlie’nin Çikolata Fabrikası ve Oompa Loompalara odaklanan bir dizi – ve “The Twits”e dayanan bir animasyon dizisi için halihazıda çalışmalar sürdürülmekte. Ayrıca uzun metraj film olarak Emma Thompson'ın oynadığı ve Matthew Warchus'un yönettiği “Matilda”nın sahne müzikalinin uyarlaması yer alıyor.