Andrew Garfield, Narnia Serisi İçin Yeterince Yakışıklı Bulunmamış!

12.01.2022 14:46
Andrew Garfield, Narnia Serisi İçin Yeterince Yakışıklı Bulunmamış!

Andrew Garfield, Narnia serisinde Prens Kaspiyan’ı oynamayı çok istediğini ama yapımcılar tarafından rol için yeterince yakışıklı bulunmadığını açıkladı. 

Örümcek-Adam filmleri ve “Tick, Tick…Boom!” ile kendinden sıkça bahsettiren Andrew Garfield, geçtiğimiz günkü röportajında neredeyse Narnia serisinde yer alacağını anlattı. Oyuncu, Narnia serisinin 2. filmi olan “Narnia Günlükleri: Prens Kaspiyan” filminde Kaspiyan rolünü oynamayı çok istese de yeterince yakışıklı bulunmayarak elenmiş.

Kariyerindeki bir aksiliği anlatması istendiğinde bu anısını paylaşan Garfield şu sözleri kullandı; "Çok çaresiz olduğumu hatırlıyorum" dedi. “Narnia Günlükleri'nde Prens Kaspiyan için seçmelere katıldım ve 'Bu olabilir, bu olabilir' diye düşündüm. Fakat sonunda o yakışıklı, yetenekli aktör Ben Barnes sonunda rolü kaptı." Başta neden seçilmediği söylenmeyen Garfield, menajerine yaptığı ısrarlar sonucunda işin aslını öğrenmiş; "Sonunda aralıksız dırdırımdan bıktı ve 'Yeterince yakışıklı olmadığını düşündükleri için Andrew' dedi."

Başarılı oyuncu Ben Barnes’ın rolü almasıyla ilgili de şunları söyledi "Ben Barnes çok yakışıklı ve yetenekli bir adam. "Dönüp baktığımda, çıkan karardan mutsuz değilim ve bence o güzel bir iş çıkardı."

C.S. Lewis’in kitaplarından uyarlanan filmlerin ilki 2005 yılında “Narnia Günlükleri: Aslan, Cadı ve Dolap” oldu. Kitaplar da film de yazarın Aslan’a Türkçe Aslan olan olarak hitap etmesi ve Türk Lokumdan bahsetmesi sebebiyle ülkemizde de çok ilgi gördü. Serinin ikinci filmi “Narnia Günlükleri: Prens Kaspiyan” ise 2008 yılında vizyona girdi. 

Rolü kaybettiği dönem Garfield, “Boy A”, “Arslanı Kuzulara” gibi kendine olumlu eleştiriler getiren yapımlarda rol aldı. Bir kaç yıl sonra da “Sosyal Ağ” filmi ile büyük çıkış yakalayan oyuncu sonrasında Örümcek-Adam olarak karşımıza çıktı. Bu yıl ise “Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok” ile büyük ses getirdi ve “Tick, Tick…Boom!” ile Altın Küre dahil pek çok ödül kazandı.