Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (14 Ocak 2022)

14.01.2022 09:40
Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (14 Ocak 2022)

Bu hafta 3’ü yerli 8 film vizyona giriyor. Aralarında Çığlık serisinin yeni filmi “Çığlık”, merakla beklenenn “Benden Ne Olur?” ve kadrosuyla göz dolduran aksiyon filmi “Kod 355” yer alıyor. 

 

Çığlık (Scream)

Süre: 114 dk

Yönetmen: Matt Bettinelli-olpin, Tyler Gillett

Oyuncular: Neve Campbell, Courteney Cox, David Arquette

Acımasız bir dizi cinayeti aydınlatmak adına memleketine dönen bir kadının hikayesine odaklanan yapım, “Çığlık” korku serisinin devam filmi niteliğinde.

25 yıl önce korkunç cinayetlerle sahne olan Woodsboro kasabasında kol gezen yeni bir katil vardır. Hayalet maskeli katil kasabanın korkunç tarihini diriltmek adına bir grup gencin peine düşer. Sidney (Neve Campbell) ise seneler önce benzer cinayetler sebebiyle ayrıldığı kasabaya olayları çözmek için geri döner

 

Benden Ne Olur?

Süre: 114 dk

Yönetmen: M. Murat Şenöy

Oyuncular: Hazal Kaya, Enis Arıkan, Onur Tuna

Aynı isimli kitabın sinema uyarlamasında, içi içine sığmayan Sertab Bal (Hazal Kaya) adındaki bir kadının maceraları gözler önüne seriliyor.

Tüm çevresinin kendisinden beklediği “düzenli” hayatı bir türlü olduramamış Sertab'ın, ne istediği veya kim olduğuyla ilgili kafası karışıktır. Bir kaza sonucu ablası Harika’nın evini yakınca evsiz ve parasız kalan Sertab, Harika’nın “Senden hiçbir şey olmaz” sözleri ile bir karar veren Sertab, “Benden ne olur herkese göstereceğim” diye kendisine söz verip, savrulan hayatında tutunabilmek için adım atar. Kendine yeni bir hayat kurmaya çalıştığı sırada ünlü oyuncu Soner’le tanışması, Sertab’ın tüm planlarını alt üst edecektir. 

 

Kod 355 (The 355)

Süre: 122 dk

Yönetmen: Simon Kinberg

Oyuncular: Jessica Chastain, Penelope Cruz, Diane Kruger

Gizli bir silah paralı askerlerin eline geçtiğinde, CIA ajanı Mason “Mace” Brown, eskirakibi Alman ajan Marie, MI6 müttefiki ve son teknoloji bilgisayar uzmanı Khadijahve yetenekli Kolombiyalı psikolog Graciela, onu geri almak için güçlerini birleştirmesigerekecek ve aynı zamanda onların her harektini takip eden gizemli kadın Lin MiSheng’den bir adım önde olamları gerkecektir.Paris kafelerinden Fas pazarlarına ve Şanghay'ın gösterişli müzayede evlerine kadardünyanın dört bir yanına aksiyon roketleri atarken, kadın dörtlüsü dünyayı kurtaracakya da öleceklerdir.

 

Düş Peşine

Süre: 90 dk

Yönetmen: İlkay Uygur

Oyuncular: Cihan Şimşek, Şeyda Erdoğan, Fester Abdü

"Düş Peşine" gönüllü olarak çalıştığı Düşler Akademisi'nin kapanmasını engellemek için çaba gösteren Kaan ve arkadaşlarının hikâyesini merkeze alıyor.

Engelli çocukların eğitim gördüğü Düşler Akademisi'nde gönüllü olan Kaan, kardeşi ile birlikte Kaş'ta yaşamaktadır. Akademinin müdürü borcu nedeniyle zora düşünce, Kaan akademiyi kurtarmak için adım atar. Şehre tatile gelen arkadaşları ile birlikte Akademi'yi kapanma tehlikesine karşı korumaya çalışır.

 

Karlar Kralı Norm 2 (Norm of the North: King Sized Adventure)

Süre: 90 dk

Yönetmen: Tim Maltby, Richard Finn

Karlar Kralı Norm ve çok önemli bir tarihi eseri korumakla görevli profesörün yolları bir uçak kazası sonuç kesişir. İyi kalpli kahramanımız Norm ve haylaz yardımcıları fareler, bu eseri kötü niyetli arkeolog Dexter’dan kurtarmak ve ait olduğu müzeye götürmek için söz verirler. Eğlenceli ve sürprizlerle dolu bir maceraya atılan Karlar Kralı Norm, zamana karşı yarışırken, Dexter’dan eseri alıp, sözünü tutabilecek midir?

 

Oğul (Son)

Süre: 98 dk

Yönetmen: Ivan Kavanagh

Oyuncular: Emile Hirsch, Andi Matichak, Luke David Blumm

Sapkın bir tarikattan henüz çocukken kaçan anne, 8 yaşındaki oğlu tarikatın kötü niyetli üyeleri tarafından kaçırılmaya çalışınca geçmişiyle yüzleşmek zorunda kalır. Küçük çocuk kaçırılma teşebbüsünden sonra gizemli bir hastalığa yakalanınca, annesi oğlunu kurtarmak için elinden geleni yapacaktır.

 

Belle (Ryu to Sobakasu no Hime)

Süre: 121 dk

Yönetmen: Mamoru Hosoda

Köyde babasıyla yaşamını sürdüren 17 yaşındaki lise öğrencisi Suzu, beş milyar kullanıcısı olan U adındaki sanal evrende Belle adıyla ünlenir. Suzu, burada tanıştığı gizemli bir yaratıkla birlikte U’nun dört bir diyarında benzersiz maceralara yelken açar.

 

Cin Perdesi

Süre: 70 dk

Yönetmen: Tayfun Can Demirtaş

Oyuncular: Rabia Cemre Kaya, Mert Kara, Fuat Başarılı

Bora eski bir akıl hastanesini araştırmaya başlar. Bu araştırma, korkunç cinayetler ve cin vakalarının gün yüzüne çıkasına vesile olur. Araştırmasını geliştirmek için akıl hastanesinin farklı noktalarına kameralar yerleştirir. Bu sırada Bora'nın eşi Arzu, gizli şifreler bulmaya başlar. Polisler ise Arzu ve Bora'nın deneyimlediği gizemli olayları bilgisayarlarından takip eder.