Robert Pattinson, Bong Joon Ho’nun Bilim-Kurgu Projesinde!

20.01.2022 12:38
Robert Pattinson, Bong Joon Ho’nun Bilim-Kurgu Projesinde!

Gerilim filmi “Parazit” ile büyük ses getiren Oscar ödüllü yönetmen Bong Joon Ho, bir sonraki uzun metrajlı filminde Robert Pattinson ile çalışacak. 

4 Mart’ta vizyona girecek “The Batman” ile sinemada izleyebileceğimiz Robert Pattinson'ın yeni Bong Joon Ho filminde yer alması bekleniyor. Film, Edward Ashton'ın yakında çıkacak olan “Mickey7” romanından uyarlanacak. 

Kitabın yayıncısı St. Martin Press'e göre hikaye, "Marslı" ve "Dark Matter" filmlerinin bir karışımı olarak tanımlanabilir. Kitabın konusuysa şöyle; Mickey7, buz dünyası Niflheim'ı kolonileştirmek için gönderilen bir insan keşif gezisinde tek kullanımlık bir çalışan, gözden çıkarılabilir bir klon. Ne zaman çok tehlikeli, ölümcül olabilecek bir görev olsa, ekip Mickey’i kullanıyor. Her ölüşünde anılarının çoğu bozulmadan yeni bir bedende uyanıyor. Altı ölümden sonra, Mickey7 anlaşmasının şartlarını anlıyor…

Pargin, “Edward Ashton, yıldızlararası seyahat ve uzaylı temasının harikalarını deneyimliyor. Bunları, kelimenin tam anlamıyla evrendeki en kötü işe sahip olan bir kahraman aracılığıyla temel alıyor” diye yazdı. "Sonuç, dönüşümlü olarak eğlenceli, merak uyandıran ve ürkütücü. Her bölüm beyninizin farklı bir bölümünü meşgul ediyor."

Filmle ilgili ise detaylar açıklanmadı, Bong'un kaynak materyale ne kadar sadık kalmayı planladığı net değil. Ashton'ın kitabının Şubat 2022'de yayınlanması planlanıyor.

Yeni film, Bong'un şu anda Adam McKay ile birlikte çaıştığı “Parazit” üzerine kurulu bir HBO dizisinin ardından son aylarda WarnerMedia ile yaptığı ikinci anlaşma.

Bong Joon Ho, "Parazit" ile tarih yazmıştı

Henüz adı belli olmayan film, Bong'un tarihteki en yüksek hasılat yapan Güney Kore filmi olan "Parazit"den bu yana ilk filmi. “Parazit” Oscar'larda “En İyi Film” ödülünü kazanan ilk İngilizce olmayan film olmuştu. Altı Akademi Ödülü adaylığı arasından, orijinal senaryo, yönetmen ve uluslararası uzun metrajlı film ödüllerini kazandı. “Parazit” sansasyon yaratmadan önce Bong, “Snowpiercer”, “The Host”, “Okja” ve “Barking Dogs Never Bite” gibi beğenilen filmlerle tanınıyordu.