Oyuncu Ahmet Melih Yılmaz Trans Birey Olduğunu Açıkladı

21.01.2022 11:51
Oyuncu Ahmet Melih Yılmaz Trans Birey Olduğunu Açıkladı

Çukur” dizisinde canlandırdığı "Timsah Celil” karakteriyle tanınan, Ahmet Melih Yılmaz, trans olduğunu açıkladı.

Sosyal medya hesaplarından trans olduğunu açıklayan Ahmet Melih Yılmaz, “Ben bütün benlerimi seviyorum esasen. Sizi bilemem tabi” notunu düştü.

TikTok üzerinden yaptığı bir yayında “Travestiyim diye ayol diye konuşmak zorunda değilim, travestiyim diye dudaklarımı da yaptırmak zorunda değilim” ifadelerini kullandı. 

2013 yılında yer aldığı “Kadınlar Aşklar Şarkılar” isimli tiyatro oyununda trans bir kadını canlandıran Yılmaz, o dönemde tacize uğradığını açıklamıştı. Ahmet Melih Yılmaz “Dans sahnesinde masaların arasında dolaşarak seyirciyle daha yakın olmak istedim. O esnada adamın teki çıkardığı 20 lirayı cebime sıkıştırdı. Trans kadınların gerçek birer devrimci olduğunu düşünüyorum” demişti.

Ahmet Melih Yılmaz kimdir?

33 yaşındaki başarılı oyuncu Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümü mezunu. Son zamanlarda Erdal Beşikçioğlu'nun kurucusu olduğu Tatbikat Sahnesi'nde yer aldığı "Miriam Yasta", "Acting" gibi yapımlarla büyük beğeni topladı. 2020 yılında "Yeniden Leyla" filmi ile Adana Altın Koza Film Festivali’nde ‘Umut Veren Genç Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazandı.