Guillermo del Toro'nun “Pinokyo” Filminden İlk Fragman Geldi!

25.01.2022 12:55

Guillermo del Toro'nun Mark Gustafson ile birlikte yönettiği, Netflix yapımı stop-motion "Pinokyo" filminden ilk fragman geldi!

Guillermo del Toro hayranları, yönetmenin Oscar ödüllü filmi “Suyun Sesi” ile “Nightmare Alley” arasında dört yıl beklemek zorunda kaldı. Fakat bir sonraki projesi için o kadar beklemeye gerek kalmayacak. Netflix, yönetmenin stop-motion animasyonu “Pinokyo”nun Aralık 2022'de yayınlanacağını duyurdu. Del Toro, uzun süredir devam eden projesini Mark Gustafson ile birlikte yönetiyor. Yayın tarihini duyurmak için Netflix, Ewan McGregor'un Cricket'i seslendirdiği görüntüleri içeren ilk fragmanı yayınladı.

“Pinokyo”da McGregor'la birlikte başrolde Geppetto rolünde David Bradley, Pinokyo rolünde Gregory Mann’in yanı sıra Finn Wolfhard, Cate Blanchett, John Turturro, Ron Perlman, Tim Blake Nelson, Burn Gorman, Christoph Waltz ve Tilda Swinton yer alıyor. Del Toro'nun uyarlaması, faşizmin yükselişte olduğu ve Benito Mussolini'nin ülkenin kontrolünü pekiştirdiği 1930'larda İtalya'da geçiyor.

Guillermo del Toro, Pinokyo ile derin bir bağı olduğunu söyledi

Del Toro, 2018'de filme yeşil ışık yakıldığında yaptığı açıklamada, "Hiçbir sanat formu hayatımı ve çalışmamı animasyon kadar etkilemedi ve tarihteki hiçbir karakter benimle Pinokyo kadar kişisel bir bağa sahip olmadı" dedi. “Bizim hikayemizde Pinokyo, anlayamadığı bir dünyada kaybolan umursamaz bir babaya sahip masum bir ruh. Babasına ve gerçek dünyaya dair derin bir anlayışa sahip olmasını sağlayan olağanüstü bir yolculuğa çıkıyor. Kendimi bildim bileli bu filmi yapmak istiyorum.”

“Pinokyo”, del Toro’nun, Netflix ile uzun metraj bir film için ilk çalışması olacak. Fakat yayın devi ve del Toro, Emmy ödüllü dizi “Trollhunters” için daha önce bir araya gelmişlerdi. Del Toro'nun “Suyun Sesi” filminde birlikte çalıştığı Oscar ödüllü Alexandre Desplat, “Pinokyo"nun müziklerini de yapacak.