Jimmy Kimmel, “Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok”un En İyi Film Oscar’ına Aday Gösterilmemesine Tepkili!

11.02.2022 12:45
Jimmy Kimmel, “Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok”un En İyi Film Oscar’ına Aday Gösterilmemesine Tepkili!

Oscar Ödül Töreninin eski sunucularından komedyen Jimmy Kimmel, programındaki monologu sırasında Oscar 2022 adaylarından yakındı.

Kimmel, “Bana göre en büyük küçümseme, aslında buna kızgınım ve söylemekten utanıyorum, 'Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok'un affedilmez ihmali” dedi.

"['Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok'] en iyi film dalında 10 adaylıktan birini nasıl alamadı?" diyen Kimmel ekledi “Filmin [ABD'de] 750 milyon dolar kazandığını ve hala devam ettiğini unutun. Bu harika bir filmdi. Yılın en iyi 10 filminde değil miydi? İçinde üç Örümcek-Adam vardı. ‘Don’t Look Up’ın "Örümcek Adam"dan daha iyi olduğunu mu söylüyorsunuz? Kesinlikle değildi."

Kimmel, "Rotten Tomatoes'daki eleştirmen incelemelerine baksanız bile, 'Don't Look Up' %46 ve 'Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok' %90 aldı. Tanrı aşkına, 'Jackass Forever' %89'a sahip. “En İyi Film” adayları neden ciddi olmak zorunda? Bu ne zaman Akademi Ödülü'ne aday gösterilmek için bir ön koşul haline geldi?"

 “Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok” sadece En İyi Görsel Efekt dalında aday gösterildi.

Kimmel, Adam McKay'in Netflix filmi “Don't Look Up” için, “Ne olduğunu bilmek ister misin? Seçmenler listeye baktılar ve Leonardo DiCaprio, Meryl Streep isimlerini gördüler sonra da kutuyu işaretlediler. Ardından çocuklarını arabaya bindirerek 'Örümcek-Adam' filmini izlemeye gittiler ve çok sevdiler! Ama buna oy vermediler."

"Don't Look Up", En İyi Film dahil olmak üzere dört Oscar kategorisinde aday gösterildi. Ek adaylıklar En İyi Orijinal Senaryo, Film Kurgusu ve Orijinal Müzik dallarında.

“Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok”un başrol oyuncusu Tom Holland, Variety ile hayranların çok sevdiği film için beklenen adaylığı daha önce tartışmış ve "Oscar'a aday gösterilmesi büyük bir onur olurdu ancak hayranların tepkisi yeterli” demişti.

Daha önce "Kara Şövelye" de "En İyi Film" adaylığı kazanamamıştı

Doktor Strange'i oynayan “Örümcek-Adam” yıldızı Benedict Cumberbatch, Jane Campion'un “The Power of the Dog” filmiyle En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde aday olurken, Andrew Garfield, Lin-Manuel Miranda'nın “tick, tick… BOOM" filmiyle aynı kategoride aday oldu. Her iki film de Netflix yapımı. 

Ayrıca filme yer alan başka bir isim J.K. Simmons da “Being the Ricardos” ile En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında aday gösterildi.

Christopher Nolan'ın Batman filmi “Kara Şövalye” de benzer şekilde 2008'de En İyi Film dalında göz ardı edildi ve Akademi'nin En İyi Film kategorisini 5’ten 10 adaya çıkarmasına vesile oldu.