Baz Luhrmann’ın Yönettiği “Elvis” Filminden İlk Fragman Geldi!

18.02.2022 12:16

Austin Butler’ın Elvis Presley’i, usta oyuncu Tom Hanks’in de onun menajeri Tom Parker’ı canlandırdığı "Elvis" 24 Haziran’da vizyona girecek. 

Moulin Rouge!”, “Romeo + Juliet” ve “The Great Gatsby” filmleriyle yakından tanıdığımız Avustralyalı yönetmen Baz Luhrmann bir Elvis Presley biyografisiyle geliyor. Müziğe ve gösterişe merakını bildiğimiz Luhrmann projeyi 2014'te ilk kez duyurulduğunda pek hayranı için mükemmel bir eşleşme gibi görünüyordu.

“Kral” lakabıyla tüm zamanların en ünlü şarkıcılarından Elvis Presley, Michael Shannon'dan Jonathan Rhys-Meyers'e kadar pek çok kişi tarafından başka projelerde canlandırıldı. Bu proje içinse Miles Teller, Ansel Elgort ve Harry Styles gibi oyuncular rol için yarıştı ama sonunda rol, “Once Upon a Time in Hollywood” yıldızı Austin Butler'a gitti.

“Elvis”te ayrıca Tom Hanks, Presley'in kötü şöhretli menajeri Albay Tom Parker'ı canlandırıyor. Olivia DeJonge, Elvis'in karısı Priscilla'yı canlandırırken, Kodi Smit-McPhee ülke efsanesi Jimmie Rodgers'ı oynuyor. Luhrmann filmin senaryosunu Sam Bromell, Jeremy Doner ve Craig Pearce ile birlikte yazdı.

Tom Hanks'in COVID-19 testinin pozitif çıkmasının ardından prodüksiyon Mart 2020'de kapanmak zorunda kaldığından, "Elvis"in beyaz perdeye giden karmaşık bir yolu vardı. Hanks ve eşi Rita Wilson'ın enfeksiyonlarıyla ilgili haberler, 2020 baharında dünyanın COVID nedeniyle kapanmasına yol açan ilk domino taşlarından biriydi. Film, Eylül 2020'de Avustralya'da çekimlerine yeniden başladı, ancak gecikme, birkaç oyuncuyu filmden ayrılmaya zorladı. Elvis'in annesi Gladys Presley'i oynamak için başlangıçta görüşülen Maggie Gyllenhaal’ın yerini Avustralyalı tiyatro oyuncusu Helen Thomson aldı.

Elvis”, 24 Haziran 2022 tarihinde vizyona girecek.