“Stranger Things” 5. Sezonuyla Final Yapacak!

18.02.2022 14:38
“Stranger Things” 5. Sezonuyla Final Yapacak!

Stranger Things”in yaratıcıları Duffer Kardeşler, dizinin geleceği hakkında bazı büyük duyurular yaptı. 

Her şeyden önce, oyuncular Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Noah Schnapp ve Caleb McLaughlin'i odağına yerleştiren hit Netflix dizisi, 5. sezonla resmen sona eriyor. 

Serinin yaratıcıları ve yürütücüleri Matt ve Ross Duffer, Perşembe günü çevrimiçi olarak yayınlanan bir mektupta "Yedi yıl önce Stranger Things için tam bir hikaye yayını planladık" dedi. "O zamanlar hikayenin dört ya da beş sezon süreceğini tahmin etmiştik. Dörtte anlatılamayacak kadar büyüktü, ama - yakında kendiniz de göreceğiniz gibi - şimdi finalimize doğru ilerliyoruz. 4. sezon sondan bir önceki sezon olacak. Dizi 5. sezon ile son bulacak.

Diğer büyük duyuruya gelince, “Stranger Things” 4. sezonunun artık bir prömiyer tarihi var, ancak dizi Netflix'te iki ayrı bölüm halinde yayınlanacak. Bölüm 1, 27 Mayıs'ta, Bölüm 2 ise 1 Temmuz'a inecek.

Duffer kardeşler yeni sezon için, "Dokuz senaryosu, 800'den fazla sayfası, neredeyse iki yıllık çekimi, binlerce görsel efekt çalışması ve önceki sezonların neredeyse iki katı uzunluğundaki çalışma süresiyle ‘Stranger Things’ 4, şimdiye kadarki en zorlu sezondu, ama aynı zamanda en ödüllendirici olanıydı. " ifadelerini kullandı. "Ekipteki herkes sonuçlardan inanılmaz derecede gurur duyuyor ve bunu sizinle paylaşmak için sabırsızlanıyoruz."

Peki “Stranger Things” 4. ve 5. sezonlarının ötesinde ne var? Duffer kardeşler herhangi bir yan hikaye içeriğini doğrulamadı, ancak "Stranger Things dünyasında anlatılacak daha birçok heyecan verici hikaye var; yeni gizemler, yeni maceralar, yeni beklenmedik kahramanlar" diyerek bu ihtimale açık kapı bıraktılar.

Bu arada 4. sezon, karakterleri Hawkins kasabasının dışına çıkaracak. David Harbour'un Hopper'ı hayatta ve iyi, ancak bir Rus kampında, Winona Ryder'ın Joyce'u ise Hawkins'in gerçek korkularından kaçmak için ailesini California'ya taşıdı. Ancak yollarının bir kez daha çakıştığını göreceğiz.