Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (25 Şubat 2022)

25.02.2022 10:19
Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (25 Şubat 2022)

Bu hafta 5’i yerli 10 film vizyona giriyor. Aralarında Jo Wright’ın müzikal filmi “Cyrano”, ve Emre Erdoğdu’nun “Beni Sevenler Listesi” de var.

 

Bir Tutam Açlık (A Taste of Hunger)

Süre: 104 dk

Yönetmen: Christoffer Boe

Oyuncular: Nikolaj Coster-Waldau, Katrine Greis-Rosenthal, Flora Augusta

Yemek antropolojisi alanında uzman Maggi ve usta şef Carsten örnek bir aile hayatı sürerler, mükemmel ebeveyndirler, her şeyin en iyisini isterler. Bu meziyetlerin yanına bir de Danimarka’nın en iddialı lokantasını açma hayalini katarlar. İşin yürümeyeceğini düşünen arkadaşlarına rağmen lokantayı açarlar, hatta Danimarka gurme çevrelerinde isimleri sık sık duyulmaya başlar. Yemek dünyasının zirvesindekilere nasip olan Michelin yıldızını almayı kafalarına koysalar da hayat farklı yönde akmak için direnç gösterir. Mutfaktaki gerilimle hayattaki romantizmin ritmi her zaman birbirini tutmaz.

Mutlu Canavar Ailesi 2 (Monster Family 2)

Süre:  103 dk

Yönetmen: Holger Tappe

Yakın zamanda dünyayı kurtardınız ve bunun size bir ömür boyu mutluluk vereceğini mi düşündünüz? Tekrar düşünün! Gündelik hayatın sizi dünyaya geri getirme konusunda kötü bir eğilimi vardır. Mutlu Canavar Ailesi'nin mutlu sona ermesinden bir yıl sonra, Wishbone Ailesi çeşitli eksiklikleri ile mücadele ediyor. Oğlumuz Max, sekizinci sınıftaki en küçük ve en gözlüklü çocuk ve sınıfındaki bütün kızlar ondan en az bir baş uzundur ve onunla dalga geçerler. Kızımız Fay, kendisi hariç  tüm arkadaşları en az bir konuda yeteneklidir. Anne Emma, çocuklarına yardım etmeye çalışır, ancak tavsiyesi en iyi ihtimalle göz ardı edilir ve çoğu zaman onları ciddi şekilde kızdırır. Bir de, yeni işindeki mutluluğu ve daha rahat yaşam tarzı, etrafındaki ailesini çok mutsuz görünce mahvolan Baba Frank vardır.

İyi haber Wishbone ailesinin manevi büyükannesi cadı Baba Yaga ve kambur uşak Renfield'ın düğünü aileyi biraraya getirecektir.  

Cyrano

Süre: 124 dk

Yönetmen: Joe Wright

Oyuncular: Haley Bennett, Peter Dinklage, Kelvin Harrison Jr.

Joe Wright'ın yönetmenliğini üstlendiği Cyrano; Roxanne'in, ona duyduğu aşka karşılık vermeyeceğine dair kendini ikna eden ve kelimeleri bir kılıç edasıyla ustaca kullanabilen Cyrano de Bergerac'in, Roxanne'in sevgisini kazanmaya çalışan genç Christian'a yardım etmesini konu ediniyor.

Zamanının ötesinde bir adam olan Cyrano de Bergerac, hem sözlü dövüş savaşında acımasız kelime oyunlarıyla hem de bir düelloda mükemmel kılıç oyunlarıyla büyülüyor. Ancak sadık bir arkadaş olan ve ışıldayan Roxanne'nin görünüşü yüzünden kendisini sevgisine layık görmediğinden emin olan Cyrano, ona karşı duygularını henüz açıklamamıştır. Bu sırada Roxanne ise, ilk görüşte Christian'a aşık olmuştur.

Fabrika

Süre: 73 dk

Yönetmen: Cem Kaymakçı, Özgür Aydoğdu

Oyuncular: Muhammet Kınık, Hakan Alagöz, Tolga Bengü

Doğuş bir fabrikada, gece vardiyasında 3 usta ile birlikte çalışıp, onlara çıraklık etmektedir. Ancak bu 3 usta sürekli olarak Doğuşun erkekliği ile dalga geçmektedir. Doğuş başlaarda konuyu ciddiye almasa da, zamanla durum içinden çıkılmayacak bir hal alacaktır.

Sadece Bir Gece

Süre: 108 dk

Yönetmen: Sinan Biçici

Oyuncular: Tuba Ünsal, Cemal Hünal, Gürgen Öz

Bir gecelik ilişki yaşayan Tamer'e, karısı Begüm suçunu itiraf ettirir. Tamer yalvarır af diler. Sadece bir gece, alkolün de etkisiyle şeytana uyduğunu, hala karısına aşık olduğunu söyler. Begüm onu affetmesi karşılığında bir şart öne sürer. Aynı şeyi o da yapacaktır tıpkı Tamer gibi, Sadece bir gece… Kabul ederse evlilikleri devam edecek, etmezse ayrılacaktır. Bir aşk için en zor sınav onları beklemektedir… 

Gizli Gerçek (Run)

Süre: 90 dk

Yönetmen: Aneesh Chaganty

Oyuncular: Sarah Paulson, Kiera Allen, Sara Sohn

Annesi tarafından her şeyden uzak yetiştirilen genç bir kız eğitimini de evde almaktadır. Hayatını dört duvar arasında sürdürür. Genç kızın hayatı annesinin ondan korkunç bir sır sakladığını öğrendiğinde alt üst olur. Sır onu inanılması zor bir gerçekle yüzleştirir.

Lietli: Cin Kabilesi

Süre: 81 dk

Yönetmen: Cemal Aşkın Alpçetin, Can Yelkenciler

Oyuncular: Beril Eş, Hasan Çitil, Tuğba Akman

Tolga kız arkadaşı Merve ile birlikte Merve’nin vefat eden ninesinin köyüne gitmeye karar verirler. Yanlarına yakın dostları Vural ve Sibel’i de alırlar köye vardıkları andan itibaren garip olaylar olmaya başlar, gördükleri garip rüyaların etkisinde kalırlar. Tolga durumu çözmek için araştırmaya başlar, köyde yaşayan metafizik uzmanı Harun’ dan da yardım alır. Garip olaylar geçmişinde aydınlığa çıkması çözülmeye başlar, Lietli adı verilen Cin Kabilesi tarafından tehdit altındadırlar. Lietli Cin Kabilesi köydeki tüm erkekleri ele geçirmeyi istemektedir. Emin hocanın da yardımlarıyla bu tehlikeden kurtulmak isterler.

Beni Sevenler Listesi

Süre: 89 dk

Yönetmen: Emre Erdoğdu

Oyuncular: Halil Babür, Hayal Köseoğlu, Ahmet Rıfat Şungar

Ünlülerin mahallesi Cihangir’in en ünlüsüdür Yılmaz. Popüler sinemacılarla oyuncuların uyuşturucu satıcısı ve yakın arkadaşıdır. İstanbul’da başlayan uyuşturucu operasyonları sonrasında satacak uyuşturucu bulamaz ve içinde artık sevilmeyeceğine dair bir paranoya hasıl olur. Bu paranoya ona her geçen gün daha büyük riskler aldıracak, Yılmaz sevilme vahametiyle yavaş yavaş yok olacaktır.

Mavzer

Süre: 86 dk

Yönetmen: Fatih Özcan

Oyuncular: Serhat Kılıç, Ozan Çelik, Seda Türkmen

Veysi İç Anadolu’da bir köyde yaşamaktadır. Oğlu Mustafa ile birlikte bir sabah koyunlarının yanına giden Veysi’nin sürüsüne bir kurt sürüsü saldırır. Veysi koyunlarının çoğunu kaybeder. Bu olayın üzerine sürüsünü korumak için daha iyi bir silaha ihtiyaç duyar ve bu da tüfeklerin kralı olarak nitelendirilen mavzerdir.

Kasa: Büyük Soygun (Way Down)

Süre: 118 dk

Yönetmen: Jaume Balagueró

Oyuncular: Freddie Highmore, Astrid Bergès-Frisbey, Sam Riley

Efsanevi bir kayıp hazinenin sadece 10 günlüğüne bankanın kasasına yatırılacağını öğrenen Thom, Banka'ya girmek için karizmatik sanat satıcısı Walter ile birlikte titiz bir plan yapar. Ancak bunu yapmak için sadece 90 dakikaları var, çünkü banka personelinin dikkati 2010 futbol Dünya Kupası finalinden büyük ölçüde etkilenecek.