Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (11 Mart 2022)

11.03.2022 08:52
Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (11 Mart 2022)

Bu hafta 3’ü yerli 5 film vizyona giriyor.

Aralarında Pixar Stüdyoları’nın yeni animasyonu “Kırmızı” ve Baki İlhan’ın macera dolu “Adanış Kutsal Kavga” filmi de var.

 

Kırmızı (Turning Red)

Süre: 100 dk

Yönetmen: Domee Shi

Seslendirenler: Rosalie Chiang, Sandra Oh, Ava Morse

"Kırmızı" filmi, annesinin sorumluluk sahibi minik kızı olmak ile ergenliğin karmaşası arasına kalan, kendine güvenen, 13 yaşındaki Mei Lee'yi merkezine alıyor. Mei'nin baskıcı sayılabilecek kadar koruyucu annesi Ming, kızından asla uzaklaşmak istemez ki bu durum bir ergen için oldukça can sıkıcı olabilir. O büyürken, ilgi alanlarındaki, ilişkilerindeki ve vücudundaki değişiklikler yetmezmiş gibi bir de ne zaman heyecanlansa (ki bu neredeyse her zaman olur) "puf" diye dev bir kırmızı pandaya dönüşür. 

Adanış Kutsal Kavga

Süre:  121 dk

Yönetmen: Baki İlhan

Oyuncular: İsmail Filiz, Serdar Deniz, Aslıhan Karalar

Emir Khalilzadeh'in yönettiği "Adanış Kutsal Kavga", İstanbul Fethi'nin akabinde, bir yarısı soylu Julius Ailesi’nde, diğer yarısı ise ellerindeki kutsalı korumakla yükümlü Adanmışlar'da kalan mukaddes haritanın merkezde olduğu olaylar zincirini anlatıyor.

Film, Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethinin ardından Türklerin eline geçen kadim bir sırrı korumak üzere teşkilatlanmış adanmışlarla bu sırrı tekrar ele geçirmek isteyen karanlık güçlerin mücadelesini konu alıyor.

Memoria

Süre: 136 dk

Yönetmen: Apichatpong Weerasethakul

Oyuncular: Tilda Swinton, Daniel Giménez Cacho, Jeanne Balibar

Jessica Holland, Kolombiya-Bogota’da yaşayan hasta kız kardeşini ziyaret etmek için yola çıkan bir İskoçtur. Jessica, seyahati esnasında genç bir müzisyen ve Andes sıradağlarında tünel açmak için yüzyıllık bir inşaat projesini izlemekten sorumlu bir Fransız arkeolog ile tanışır. Jessica her gece, uyumasını engelleyecek derecedeki yüksek sesli patlamalardan rahatsız olur ve zamanla, tanıştığı bu kişiler hakkında düşünmeye başlar.

Ceviz Ağacı

Süre: 119 dk

Yönetmen: Faysal Soysal

Oyuncular: Serdar Orçin, Sezin Akbaşoğulları, Kübra Kip

Hayati küçük bir kasabada edebiyat öğretmenidir ve de yazdığı bir kitabı vardır. Umutsuzca geçmişine bağlanan Hayati’nin aklında hep parçalanan evliliği, hasta annesi ve çürümekte olan ceviz ağacı vardır. Hayatına devam etmek yerine geçmişe saplanıp kalan Hayati, eski yaşnanları düşündükçe kendi zayıflıkları ile yüzleşecek ve kötülüğe karşı hiçbir şey yapmadan oturmanın mı yoksa bunu düşünmenin mi bir günah olduğunu sorgulayacaktır.

İlk Seans: NMSM

Süre: 60 dk

Yönetmen: Murat Toktamışoğlu

Oyuncular: Eylül Ezgi Yılmaz

Arka arkaya gösterime girecek bir korku üçlemesinin ilk filmi olan "İlk Seans: NMSM", hayatı boyunca üstesinden gelmeye çalıştığı fobileriyle, mahsur kaldığı metro istasyonunda bir kez daha yüzleşmek zorunda kalan Aslı'nın hikâyesine odaklanıyor.

Aslı fobileri nedeniyle psikolojik tedavi almaktadır. Çocukluğundan beri üvey babası kaynaklı oluşan fobilerle başa çıkmak için çaba sarf etmektedir. Karanlık korkusu, kirlenme korkusu, gölge korkusu ve fare korkusu baskındır. Bir gece davetten eve dönüşte taksi bulamayınca mecburen metroya biner. Yanında iki çanta taşımaktadır. Çantalarında temizlik malzemeleri, mendiller, dezenfektanlar, yedek pil, el feneri, çakmak gibi korkularına yönelik eşyalar bulunduran Aslı metroya bineceği treni kaçırır mecburen günün son trenine binmek zorunda kalır. Trende kendine sakin bir yer seçip kulaklığını takarak müzik dinlemeye başlar. Fakat müzik dinlerken uyuyakalır. Son durakta görevlinin de dikkatinden kaçınca vagonda mahsur kalır. Uyandığında kendini vagonda karanlıkta yalnız bulur. Çantasının biri de çalınmıştır ve telefonun şarjı bitmiştir.