Sam Raimi, Tobey Maguire’lı “Örümcek-Adam 4” Fikrine Sıcak Bakıyor!

07.04.2022 15:32
Sam Raimi, Tobey Maguire’lı “Örümcek-Adam 4” Fikrine Sıcak Bakıyor!

Orijinal Örümcek-Adam üçlemesinin yönetmeni Sam Raimi, Tobey Maguire’ın başrolde olduğu bir “Örümcek-Adam 4” ihtimaline açık kapı bırakıyor. 

Yönetmen Sam Raimi, Tobey Maguire'ın başrolde olduğu olası bir Örümcek-Adam filmi hakkında konuştu. İkili, 2000'li yıllarda orijinal Örümcek-Adam üçlemesinde işbirliği yaparak, mevcut süper kahraman filmlerinin altın çağının başlamasına yardımcı oldular. Filmler gişede çok başarılıydı ve toplamda 2 milyar doların üzerinde hasılat elde etti. Dördüncü bir film de o dönem proje aşamasındaydı, hatta Mayıs 2011’de vizyona gireceği bile söylendi. Fakat, bu planlar suya düştü ve Sony, Andrew Garfield’ın başrolde olduğu “İnanılmaz Örümcek-Adam” ile seriyi sıfırlayıp yeniden başlattı.

Maguire, geçen yılki “Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok” ile Peter Parker rolüne geri döndü. Filmin çoklu evren hikayesi sayesinde Garfield ve Tom Holland'ın yanında yerini aldı. “Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok”, büyük övgüler topladı ve dünya çapında 1,8 milyar dolar hasılat elde etti. Filmle birlikte, Maguire veya Garfield'ın başka bir solo projede yer alıp almayacağı tartışma konusu oldu. Tabii hiçbir söylenti doğrulanmadı. Ancak şimdi, “Doktor Strange: Çoklu Evren Çılgınlığında” ile Marvel Sinematik Evren’e de adım atan Raimi, bir “Örümcek-Adam 4” olasılığına sıcak bakıyor.

Sam Raimi: Tobey ile takrar çalışmayı çok isterim

“Doktor Strange: Çoklu Evren Çılgınlığında” için yaptığı röportajda Raimi'ye Maguire ve Kirsten Dunst ile başka bir Örümcek-Adam filmi yapmayı ister mi diye soruldu. Şu anda öyle bir proje olmadığını kabul etse de Raimi bu fikre açık kapı bıraktı:

“Doktor Strange'i yaptıktan sonra, Marvel evreninde gerçekten her şeyin, her türlü birlikteliğin mümkün olduğunu fark ettim. Tobey'i seviyorum. Kirsten Dunst'ı seviyorum. Bence her şey mümkün. Gerçekten bir hikayem ya da bir planım yok. Şu anda Marvel bununla ilgilenir mi bilmiyorum. Bu konuda ne düşündüklerini de bilmiyorum. Bunu pek takip etmedim. Ama kulağa güzel geliyor. Örümcek-Adam filmi olmasa bile Tobey'le tekrar farklı bir işte çalışmayı çok isterim.”

Pek çok açılardan, “Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok” Maguire'ın "Peter 2"si için güzel bir işlev gördü ve en önemlisi, Mary Jane ile karşılaştıkları zorluklara rağmen hala birlikte olduklarını doğruladı. Filmde Maguire kostümü son kez giydiğinde, rolü Raimi'nin serisi de aslında zirvede bitiyor. Maguire'ın başka bir solo film yapması, “Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok”taki geri dönüşünü bu kadar özel yapan şeyi mahvetme riskini taşıyor, ancak karakterini daha fazla keşfetmenin kulağa çok cazip geldiğini de itiraf etmek gerek.