“Thor: Love and Thunder” Fragmanı Hala Çıkmayarak Rekor Kırdı!

08.04.2022 13:54
“Thor: Love and Thunder” Fragmanı Hala Çıkmayarak Rekor Kırdı!

Marvel Sinematik Evren’de yer alan yapımların fragmanları normalde vizyondan yaklaşık 100 gün önce yayınlanırken, “Thor: Love and Thunder” vizyon tarihine 92 gün kala hala fragman yayınlamayarak rekor kırdı. 

“Thor: Love & Thunder” kutlamaya değecek türde olmasa da, çıkış yapmadan önce bir Marvel Sinematik Evren rekoru kırdı. Dördüncü Thor filmi, Chris Hemsworth'un canlandırdığı Thor karakterinin geri dönüşünü gösterecek. Marvel, “Avengers: Endgame”de en son Thor'u oldukça yorgun bir halde bıraktıktan sonra bu filmle kahramanı yeni bir yolculuğa çıkaracak.

“Thor: Love & Thunder” ile Natalie Portman da seriye geri dönüyor ancak bu sefer Thor'un bir versiyonu olarak. Portman'ın önceki filmlerle aynı Jane Foster'ı mı yoksa bir varyantını mı oynayacağı henüz bilinmemekle birlikte, Oscar ödüllü oyuncu Mjolnir'i kaldıracak ve kendi süper kostümüne sahip olacak. Filmde şimdi Asgard'ın yeni hükümdarı olan Valkyrie gibi karakterlerinin yanı sıra Thor'un yeni arkadaşları Galaksinin Koruyucuları da yer alacak. Ayrıca Marvel evrenine iki yeni ekleme var; Christian Bale ve Russell Crowe filmde sırasıyla Gorr ve Zeus’u canlandıracak.

“Thor: Love & Thunder” 8 Temmuz'daki galasından 92 gün önce, hala ilk fragmanını yayınlamayarak Marvel Sinematik Evren içinde rekor kırdı. Şimdiye kadar rekor, ilk fragmanı filmin vizyona girmesinden sadece 93 gün önce yayınlanan “The Incredible Hulk”a aitti. Karşılaştırma yapmak gerekirse, ilk “Avengers” filminin fragmanı, filmin çıkışından 280 gün önce yayınlandı ve büyük bir pazarlama basamağı oldu. 

Fragmanın yayınlanması neden bu kadar uzun sürüyor?

Halihazırda bulunabilen oyuncu kadrosu duyuruları ve t-shirt, oyuncak gibi tanıtım malzemeleri düşünüldüğünde “Thor: Love & Thunder”ın fragmanının bu kadar uzun sürmesi şaşırtıcı. Bununla birlikte, birkaç faktör filmin fragmanının neden henüz yayınlanmadığını açıklamaya yardımcı oluyor. Büyük ölçüde pandemi nedeniyle yalnızca Marvel değil, diğer Hollywood yapımları da filmler için pazarlama çerçevelerini küçültme eğiliminde. “Black Widow” ve “Shang-Chi ve On Halka Efsanesi” sırasıyla 150 ve 136 günlük süreçlere sahipti ve “Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok” ilk fragmanı filmin galasından 116 gün önce yayınlandı.

Henüz fragmanla ilgili bir tarih duyurusu olmasa da “Doktor Strange: Çoklu Evren Çılgınlığında” fragmanının “Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok”ta ek sahne olarak karşımıza çıktığını hatırlayalım. Şu anda, Marvel muhtemelen izleyicileri yeni Doktor Strange filmi için devam eden pazarlama kampanyasından uzaklaştırmak istemiyor. Fakat film vizyona girdiğinde sonunda “Thor: Love & Thunder” fragmanı ile karşılaşabiliriz. “Doktor Strange: Çoklu Evren Çılgınlığında” 6 Mayıs’ta sinemalarda olacak.

“Thor: Love & Thunder” ilk fragman ile filmin vizyona girmesi arasındaki en kısa süre rekorunu kırması kulağa hiç hoş gelmiyor olabilir ama bekleyiş gün geçtikçe kısalıyor. Sam Raimi'nin “Doktor Strange: Çoklu Evren Çılgınlığında” filmi çok yaklaşmışken odak önümüzdeki haftalarda biraz “Thor: Love & Thunder”a kaymaya başlayabilir. Ayrıca bu sırada film ekibi promosyon kampanyalarına yavaştan başladı ve haber kapağında ve aşağıda görebileceğiniz yeni banner yayınlandı.

  • © Marvel Studios & Marvel Entertinment