Paramount+’ın “The Turkish Detective” Dizisinde Haluk Bilginer ve Yasemin Kay Allen Başrollerde!

14.04.2022 10:40
Paramount+’ın “The Turkish Detective” Dizisinde Haluk Bilginer ve Yasemin Kay Allen Başrollerde!

Paramount+, Barbara Nadel'in CWA Gümüş Hançer Ödüllü romanlarının uyarlaması olan “The Turkish Detective”  dizisine resmi olarak yeşil ışık yaktı.

Dizi, Miramax ve önde gelen Türk yapım şirketi Ay Yapım ile Paramount'un uluslararası yapım stüdyosu VIS’in işbirliğiyle ortaya çıkıyor. Günümüz İstanbul'unda geçen dizinin başrollerini Haluk Bilginer, Ethan Kai ve Yasemin Kay Allen paylaşıyor. Çekimler bu ay İstanbul'da başlayacak. “The Turkish Detective”in 2023'te Paramount+ ile dünya çapında yayınlanması planlanıyor.

Ben Schiffer'in yazıp yürütücü yapımcılığını üstlendiği ve Niels Arden Oplev'in yönettiği, sekiz bölümlük dizide baş karakter Müfettiş Çetin İkmen'i (Bilginer), ortağı Mehmet Süleyman (Kai) ve Dedektif Ayşe Farsakoğlu (Allen). Dizideki her suç hikayesi, İstanbul'un çeşitli kültür ve tarihine büyük ölçüde dayanıyor.

Paramount+ Original Scripted Series başkanı Nicole Clemens, “‘The Turkish Detective’, dünyanın en çarpıcı, kültürel açıdan zengin şehirlerinden birinin manzarasına karşı kurulmuş, evrensel olarak merak uyandıran bir suç gerilim dizisi” dedi. "Paramount+'ın büyüyen küresel izleyicisi için Barbara Nadel'in inanılmaz romanlarının bu dizide hayat bulmasını dört gözle bekliyoruz" diye de ekledi.

Worldwide Television Başkanı Marc Helwig ise, “Miramax, yazar Ben Schiffer ve uluslararası üne sahip film yapımcısı Niels Arden Oplev'in bu sürükleyici, çağdaş drama dizisini küresel seyirciye ulaştırmak için Paramount+ ile ortak olmaktan heyecan duyuyor” ifadesini kullandı.

Paramount+'nın mevcut olduğu pazarların dışında, seri Paramount Global Content Distribution tarafından dağıtılacak. Yani Paramount+ dizi yayınlandığında ülkemizde hala faaliyet göstermiyor olursa anlaşmalı başka bir platform veya kanal  yoluyla da izlememiz mümkün olacak.