“Fantastik Canavarlar: Dumbledore’un Sırları,” Serideki En Kötü Gişe Açılışını Yaptı

18.04.2022 10:43
“Fantastik Canavarlar: Dumbledore’un Sırları,” Serideki En Kötü Gişe Açılışını Yaptı

Fantastik Canavarlar: Dumbledore'un Sırları,” Amerika gişesinde 43 milyon dolar ile Harry Potter serisindeki en düşük gişe açılışını yaptı. 

“Fantastik Canavarlar: Dumbledore'un Sırları” sinema tarihindeki herhangi bir Harry Potter filmine kıyasla en kötü açılış hafta sonunu geçirdi. “Dumbledore'un Sırları,” büyü zoolog Newt Scamander'ın (Eddie Redmayne) maceralarını takip eden “Fantastik Canavarlar” serisinin üçüncü filmi. Daniel Radcliffe'in başrolde oynadığı sekiz Harry Potter filmini içeren daha geniş Büyücü Dünyası serisinin ise on birinci filmi. Bu yeni film, genç Albus Dumbledore'un (Jude Law) karanlık büyücü Gellert Grindelwald’ın (Mads Mikkelsen) planlarını bozmak için çabalsını ve genç büyücü Credence'ın (Ezra Miller) ebeveynini çevreleyen aile sırlarını anlatıyor.

“Fantastik Canavarlar: Dumbledore'un Sırları” etrafındaki karışıklık bitmedi

Film, kamera önü ve arkasındakilerin karıştığı bir tartışma girdabının ortasında açılış hafta sonuna girdi. Öncelikle, Harry Potter yazarı J.K. Rowling'in transfobik paylaşımlarının ardından LGBTQ+ grupları ve müttefikleri filmi boykot ediyor. Ayrıca “Fantastik Canavarlar: Grindelwald'ın Suçları”nın yıldızı Johnny Depp de kendisinden “karısını döven” diye bahseden The Sun'a dava açıp kaybetmesinin ardından rolden alındı ​​ve yerine Mikkelsen getirildi. Daha da yakın zamanda, Ezra Miller, Hawaii'de tutuklandıktan sonra büyük tepkilerle karşı karşıya kaldı. “The Flash” filmi de yolda olan Miller’ın Warner Bros. projelerindeki yeri sallantıda. 

“Fantastik Canavarlar: Dumbledore'un Sırları” filminin gişesi şimdilik seri için rekor düşük seviyeye ulaştı. Her ne kadar geçen hafta sonu “Kirpi Sonic 2”yi 2. sıraya göndererek listelerde üst sıralarda yer alsa da, yerel cephede nispeten yetersiz olan 43 milyon dolar kazandı. Bu, hala 2022'nin şimdiye kadarki en iyi dördüncü açılışı, ancak çok da etkileyici değil, ilk üç en iyi açılış listesinde “Uncharted” (44 milyon dolardan açılan) ”Kirpi Sonic 2” (72 milyon dolar) ve “The Batman” (134 milyon dolar) var.

2017'de Fantastik Canavarlar’ın ilk filmi, “Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar,” 74 milyon dolarlık bir açılışla Potter ile yakın performans gösterebildiğini kanıtlarken, sonraki devam filmleri tutarlı bir düşüş yaşadı. İkinci film “Fantastik Canavarlar: Grindelwald'ın Suçları” hem izleyiciler hem de eleştirmenler tarafından kötü karşılandı ve 62 milyon dolarlık bir açılış yaptı. Şimdi de “Dumbledore'un Sırları” öncekinden 19 milyon dolar daha düşük bir açılış yaparak bu düşüşü neredeyse iki katına çıkardı.

Tüm serinin geleceği, “Fantastik Canavarlar: Dumbledore'un Sırları”nın gişe performansına bağlı. Bir zamanlar seri en az altı film içerecek şekilde tasarlandı, ancak Warner Bros.'daki analistler bir sonraki filmin gişedeki düşüşünün katlanarak devam edeceğine inanırlarsa, yeni bir Fantastik Canavarlar filmine yeşil ışık yakılmayabilir.