“The Witcher”ın 4. Sezonu Şimdiden Planlanmaya Başlandı!

22.04.2022 16:18
“The Witcher”ın 4. Sezonu Şimdiden Planlanmaya Başlandı!

Yönetmen Stephen Surjik'e göre Netflix'in “The Witcher” dizisi şu anda yapım aşamasında olan 3. sezondan çıkmadan 4. sezonun haritasını çıkardı.

“The Witcher” 3. sezon yapım aşamasındayken, dizinin yazarları ve yapımcıları 4. sezonun haritasını çoktan çıkarmış durumdalar. Polonyalı yazar Andrzej Sapkowski'nin hikayelerinden ve CD Projekt'in video oyunlarından ilham alan Netflix'in “The Witcher” dizisi Rivia’lı Geralt (Henry Cavill) ile Vengerberg'li Yennefer (Anya Chalotra) ve Kıtayı dönüştürme gücüne sahip genç bir kadın olan Cintra'dan Ciri’yi (Freya Allan) takip ediyor. “The Witcher” 1. sezon Aralık 2019'da yayınlandı ve Sapkowski'nin “The Last Wish” ve “Sword of Destiny” hikayelerden uyarlanarak karakterlerini tanıttı.

“The Witcher” 2. sezon, Aralık 2021'de yayınlandığında ilham almak için “Blood of Elves”e baktı. Geralt'ın şaşırma hakkından dolayı, Ciri ile birleştiğini, Kaer Morhen'e seyahat ettiğini ve Kim Bodnia'nın Vesemir liderliğindeki Witcher'larıyla buluştuğunu gördü. Sezonda, Ciri'nin eski kan taşıdığı ve dünyanın kaderini etkileyecek bir Elf kehanetine bağlı olduğu ortaya çıktı. “The Witcher” 3. sezon çekimleri bu ay resmi olarak başladı, ancak gelecek planları şimdiden gelişiyor gibi görünüyor.

"The Witcher" 4. sezon haritası oluşuyor

Brigade Radio'da yakın zamanda yapılan bir röportajda yönetmen Stephen Surjik, “The Witcher” 4. sezonunun şimdiden "haritasının çıkarıldığını" söyledi. 2. sezon bölümleri “A Grain of Truth” ve “Kaer Morhen”in yönetmenliğini yapan Surjik, 3. sezonun iki bölümü için geri dönecek. Surjik 4. sezonla ilgili şunları söyledi;

"Yazarlar ve yapımcılar 4. Sezonun haritasını çıkardılar. Ah evet. Bu haritalama programının bir parçası mıyım bilmiyorum ama en azından bana haritayı çıkardıklarını söylediler."

“The Witcher” 2. sezon, Netflix'in şimdiye kadarki en çok izlenen dizilerinden biri oldu, bu nedenle yaratıcı ekibinin uzun vadede planlar yapması şaşırtıcı değil. Yine de, 2. sezon için izlenme oranları ve eleştirmen yorumları güçlü olsa da, “The Witcher”ın Rotten Tomatoes ve Metacritic gibi sitelerdeki izleyici puanlaması bir önceki sezondan daha zayıftı. Bu kısmen, uzun süredir Witcher hayranlarının, kaynak materyalde yapılan değişikliklerden dolayı üzgün olmalarından kaynaklanıyordu. Belki de “The Witcher”ın ilerlemedeki en büyük zorluğu, hikayesini kitaplarla nasıl ilerletmeyi seçeceğiyle ilgili olacak.

“The Witcher” 3. sezon, “Time of Contempt”ten çekilecek ve Büyücülerin, Nilfgaard’ın ve Elflerin, Ciri'nin peşine düştüğünü gösterecek. Fakat “The Witcher: Blood Origin” adlı yan dizinin bu yıl sonlarına doğru yayınlanacak olması sebebiyle 3. sezon muhtemelen sonraki yıla kadar gelmeyecek.